Bezglutenowa i wegańska Mieszanka klopsików
Jedna porcja zawiera 146 kalorii, 6G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 58 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Jeśli masz oregano, suszone płatki cebuli, płatki pieprzu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Bezglutenowe wegańskie Brownies orzechowe i owsiane (wegańskie, bezglutenowe, bez ziarna, bez mąki, bezmleczne, bez cukru rafinowanego), Pieczone Chipotle słodkie ziemniaki i cukinia placki (wegańskie, bezglutenowe) z domowej pikantnej musztardy miodowej (bezglutenowe z opcją wegańską), oraz Kremowa wegańska zupa z kukurydzy i czerwonej papryki (bezglutenowa, sojowa, bez orzechów, bez ziarna, bez soli) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włóż orzechy i owies (lub płatki quinoa) do robota kuchennego i pulsuj kilka razy, aby grubo posiekać orzechy. Nie mielić na mąkę-powinny być wielkości ziaren popcornu.
Wlać do miski lub torby do przechowywania.
Dodać wszystkie pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Przygotowaną mieszankę przechowywać w lodówce aż do momentu użycia. Aby cała partia mieszanki, wlać ją do miski i dodać 2/3 szklanki wrzącej wody. Wymieszać i odstawić na 15 minut, jak rozgrzać piekarnik do 350 F. za pomocą mokrych rąk, tworzą mieszaninę na około 12 1-calowych kulek.
Umieścić na matę silikonową lub naoliwioną blachę do pieczenia.
Piec przez 20-25 minut, obracając raz w połowie. Przykryć gorącym sosem spaghetti i podawać. Aby zrobić 1/2 partii, odmierzyć 3/4 szklanki mieszaniny i dodać 1/3 szklanki wrzącej wody. Postępuj jak wyżej.