Best-Ever Beet and Bean Burgers
Best-Ever Beet and Bean Burgers może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje $1.1 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 264 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 659 smakoszy i kucharzy. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz kminek, kolendra, brązowy ryż i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać staromodny płatek owsiany można śledzić to danie główne z Płatki Owsiane Berry Śniadanie Ciasto [Nabiał , Gluten & Sugar Free] jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Best-Ever Beet and Bean Burgers, Smoky Black Bean Beet Burgers, oraz The Ultimate Beet and Bean Veggie Burgers.
Instrukcje
Przetwórz owies w maszynce do jedzenia, aż zredukują się do drobnej mąki.
Przełożyć do małej miski i odstawić.
Odcedzić i opłukać jedną z puszek fasoli i przenieść fasolę do robota kuchennego. Śliwki rozsypać na wierzchu. Pulsuj w 1-sekundowych seriach, aż fasola zostanie z grubsza posiekana nie tak długo, aby stała się papką od 8 do 10 impulsów.
Przenieść tę mieszaninę do dużej miski do mieszania.
Odsączyć i opłukać drugą puszkę fasoli i dodać te całe ziarna do miski do mieszania, jak również.Zetrzyj Prażone buraki: użyj krawędzi łyżki lub ręcznika papierowego, aby zeskrobać skórki z ostudzonych prażonych buraków; skórki powinny łatwo ześlizgnąć się. Obrane buraki zetrzeć na największych otworach tarki.
Przenieś kraty z buraków do sitka ustawionego nad zlewem. Naciśnij i wyciśnij kraty z buraków, aby usunąć jak najwięcej płynu z buraków. (Można to również zrobić nad miską i zapisać sok z buraków na inny cel.)
Do miski z fasolą przełożyć wyciśnięte buraki, ugotowany ryż i podsmażoną cebulę.
Posypać oliwą z oliwek, brązową musztardą, 2 łyżeczkami wędzonej papryki, kminkiem, kolendrą i tymiankiem na wierzchu mieszaniny.
Podgrzej żeliwną patelnię na dużym ogniu.
Dodaj kilka łyżek oleju roślinnego, aby całkowicie pokryć dno patelni. Gdy zobaczysz, że olej migocze, a na styku wyparuje odrobina wody, patelnia jest gotowa.
Przenieść paszteciki na patelnię. Gotować tyle, ile będzie pasować bez tłoku; zwykle gotować 3 paszteciki na raz w moim 10-calowy patelni żeliwnej.Gotować paszteciki przez 2 minuty, a następnie odwrócić je na drugą stronę. Powinieneś zobaczyć ładną skórkę po ugotowanej stronie. Jeśli jakieś kawałki zerwać po odwróceniu hamburgery, po prostu pat je z powrotem na miejsce z łopatką. Gotować przez kolejne 2 minuty, następnie przykryć patelnię i zmniejszyć ogień do średnio-niskiego. Gotować przez 4 Więcej minut, aż paszteciki są rozgrzane przez. Jeśli dodajesz ser, położyć kawałek na hamburgery w ostatniej chwili gotowania.
Służyć hamburgery wegetariańskie na miękkie bułki burger lub lekko tosty chleba kanapkowego wraz z niektórych świeżych zieleni.Uwagi do przepisu: zamrażanie hamburgery: hamburgery mogą być mrożone surowe lub gotowane. Zawiń każdy burger indywidualnie w plastiku lub między arkuszami pergaminu i zamrozić. Surowe hamburgery najlepiej rozmrozić w lodówce na noc przed gotowaniem. Gotowane hamburgery można podgrzać w piekarniku, tosterze lub kuchence mikrofalowej.Grillowanie hamburgery: chociaż nie miałem okazji spróbować grillowania te hamburgery, są one wystarczająco mocne, aby zrobić dobrze na grillu, szczególnie jeśli gotować je na patelni grill lub inne urządzenie. Możesz również dodać jajko do mieszanki, aby pomóc hamburgery trzymać razem lepiej.Dokonywanie własnych fasoli: Northstar sprawia, że własną czarną fasolę dla swoich hamburgerów. Jeśli chcesz to zrobić, spróbuj gotować fasolę z cebulą, ząbek lub dwa czosnku, i niektóre suszone ancho lub chipotle chile papryki dla dodatkowego smaku.Ten post i przepis zostały zaktualizowane po raz pierwszy opublikowane październik 2009.