Berliner Weisse (Dla Średniozaawansowanych)
Berliner Weisse (dla średniozaawansowanych) jest Wegetariańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 40 i kosztuje 83 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 336 kalorii, 11g białka, oraz 7G tłuszczu. 29 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz Niemiecki słód pszeniczny, Niemiecki słód pilsner, łuski ryżu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Parting Glass Belgijski Dubbel (Dla Średnio Zaawansowanych), Berliner Kranzer, oraz Imperial IPA (dla zaawansowanych Homebrewerów) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Linia czajnik 7,5 galon z worka ziarna siatki, wypełnić 2,1 galonów wody z kranu i doprowadzić do 71°.
Mash-in przez powolne dodawanie Pilsner i słodu pszenicznego do worka. Mieszaj przez 2 minuty, aby zapobiec zbrylaniu się ziarna. Temperatura powinna wynosić około 65°
Usuń 3 ćwiartki zacieru do wywaru, w tym dobrą mieszaninę zarówno ziarna, jak i cieczy.
Dodać chmiel Hallertauer do mieszaniny i gotować w oddzielnym garnku przez 15 minut. Często mieszaj, a gdy piana unosi się na wierzch, odtłuść i wyrzuć.
Dodać cały wywar z powrotem do zacieru. W oddzielnym pojemniku podgrzej 3,7 galona wody do 85°.
Po około 60 minutach zacierania, zacier-out ostrożnie wlewając 85° wody do zacieru, mieszając w celu wyrównania temperatury do około170.
Powoli podnieś worek z ziarnem z cieczy, pozwalając brzeczce spuścić z ziarna. Trzymaj worek na ziarno nad czajnikiem przez 5 do 10 minut, gdy brzeczka spływa.
NIE GOTOWAĆ. Ostudzić brzeczkę do temperatury poniżej 27° i przenieść do odkażonego naczynia fermentacyjnego.
Użyj odkażonej Laski regałowej z automatycznym syfonem, aby usunąć wystarczającą ilość brzeczki, aby wykonać odczyt grawitacyjny za pomocą hydrometru. Zanotuj tę liczbę, ponieważ będziesz go używać do obliczania rzeczywistej zawartości alkoholu po zakończeniu fermentacji. Czytanie powinno być Około 1.03
Pokrywa fermentora z odkażonym korkiem i śluzą.
Dodaj 1 opakowanie Safale US-05 i 2 opakowania Lactobacillus. Fermentować przez 3 do 5 dni w temperaturze około 24°.
Warunek pozwalając piwo odpocząć przez co najmniej miesiąc. Próbki smakowe tygodniowo w celu określenia rozwoju kwaśnego smaku.
Butelka, gdy pożądany poziom kwaśności i smaku rozwinęły się, do 6 miesięcy, przy użyciu wystarczającej ilości cukru gruntującego, aby uzyskać wysoki poziom nasycenia dwutlenkiem węgla.