Belgijska Sałatka Endywiowo-jabłkowa z winegretem żurawinowym

Belgijska Sałatka Endywiowo-jabłkowa z winegretem żurawinowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj belgijskiej endywii i sałatki jabłkowej z winegretem żurawinowym. Jedna porcja zawiera 207 kalorii, 3G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką pieprz, brązowy cukier, belgijską endywię i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Belgijska Sałatka Endywiowo-jabłkowa z winegretem żurawinowym, Belgijska Sałatka Endywiowo-jabłkowa, oraz Belgijska endywia, Persimmon Fuyu i sałatka szpinakowa dla niemowląt z winegretem miodowo-musztardowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować vinaigrette, połącz sok z żurawiną w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu 10 minut lub aż większość cieczy odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia; wymieszać z octem, szalotka, i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
OcetOcet
CzosnekCzosnek
3
Skropić olej do miski, mieszając trzepaczką do wymieszania. Wymieszać z solą i 1/4 łyżeczki pieprzu. Schłodzić winegret do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
PieprzPieprz
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
4
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Aby przygotować sałatkę, połącz orzechy włoskie i następne 5 składników (przez 1/8 łyżeczki pieprzu); dobrze Wrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
PieprzPieprz
6
Rozprowadzić na wyłożonej folią blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
7
Piec w 350 przez 5 minut lub do tosty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Połącz radicchio i pozostałe składniki w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Plus 2 łyżki SoliWoda Plus 2 łyżki Soli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
9
Dodaj vinaigrette i orzechy włoskie; wrzucić dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia8
Magazyn