Beignets
Beignets to Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 295 kalorii. Mieszanka mąki, ciepła woda, jajko, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 4 godziny i 44 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Beignets, Beignets, oraz Beignets dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zacznij od aktywacji drożdży. W misce miksera stojącego z hakiem do ciasta (lub dużą miską do mieszania) dodaj ciepłą wodę, drożdże i szczyptę cukru. Wymieszać i odstawić do rozpuszczenia drożdży, około 10 minut.
Do miski dodaj 1/4 szklanki cukru, sól, jajko i odparowane mleko. Z mikserem na niskim poziomie, dodać połowę mąki i wymieszać, aż tylko połączone.
Dodać skrócenie, a następnie stopniowo dodawać pozostałą mąkę, aż ciasto uformuje się w masę. Wyłączyć mikser i przenieść do mąki powierzchni.
Dodać więcej mąki, w razie potrzeby, aż do uzyskania równomiernego, średnio teksturowanego ciasta (powinno być dość twarde).
Dodaj ciasto do dużej miski z masłem i przykryj folią.
Pozostawić ciasto na co najmniej 3 do 4 godzin, lub na noc w lodówce.
Po spożyciu delikatnie obrócić ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię.
Posypać trochę więcej mąki na wierzchu, dzięki czemu można pracować z ciasta. Delikatnie uformuj ciasto w prostokąt o grubości 1 cala, dzięki czemu można je pokroić w kwadraty. Za pomocą ostrego noża lub noża do pizzy pokroić w kwadraty (należy uzyskać 12 dużych kwadratów, w zależności od grubości zwijanego ciasta).
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F.
Podgrzać około 3 cali oleju w dużym, ciężkim garnku na średnim ogniu (chcesz się upewnić, że jest dużo miejsca, ponieważ beignets nadmuchają po ugotowaniu) do 350 stopni F. smażyć beignets partiami, około 3 minut na partię. Obróć je w oleju, podczas gdy smażą się równomiernie na brązowo z obu stron.
Usuń z oleju papierowy ręcznik wyłożony arkusz patelni i utrzymuj ciepło w niskim piekarniku, podczas gdy gotujesz pozostałe ciasto. Beignety przekładamy na półmisek i obficie obsypujemy cukrem pudrem.