Beer-duszona wołowina z cebulą

Beer-duszona wołowina i cebula może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,57 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 634 kalorie, 56g białka, oraz 36 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Mieszanka octu z czerwonego wina, piwo takie jak budweiser, Tureckie liście laurowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wołowina duszona w piwie z cebulą, Wołowina z cebulą duszona w piwie na # SundaySupper, oraz Wołowina z cebulą duszona w piwie [carbonnades À la Flamande] dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połówki cebuli wzdłuż, następnie pokroić wzdłuż 1/4 cala grubości.
Wołowinę osuszyć i doprawić 2 1/2 łyżeczki soli i 1 łyżeczkę pieprzu.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w szerokim 5-do 6-quart ciężkiego garnka na średnim ogniu, aż połysk. Brązowa wołowina ze wszystkich stron, około 15 minut, a następnie przełożyć na talerz.
Cebulę ugotować z liśćmi laurowymi i 1/2 łyżeczki soli w pozostałej łyżce oleju w garnku, skrobając brązowe kawałki z dna i mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie dobrze rumiana, o 25 protokół.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku.
Wytnij okrągły pergamin o średnicy wewnętrznej garnka (w pobliżu góry). Odstawić pergamin na bok.
Dodaj piwo i ocet do cebuli i doprowadzić do wrzenia, mieszając i skrobanie się brązowe kawałki.
Dodaj wołowinę i soki mięsne z talerza i wróć do wrzenia.
Przykryć pergaminem i pokrywką i dusić w piekarniku, aż mięso będzie bardzo miękkie po przekłuciu w kilku miejscach widelcem do mięsa, około 3 i 1/2 godziny.
Przełożyć wołowinę na deskę do krojenia i odstawić, luźno przykryte, 20 minut.
Odciąć sznurek, następnie pokroić mięso. Odtłuścić tłuszcz z sosu i wyrzucić liście laurowe. Podgrzać w razie potrzeby.
Podajemy dusz wołowych z cebulą i sosem.
Wołowina poprawia smak, jeśli zostanie wyprodukowana co najmniej 1 dzień wcześniej (do 4 dni) i schłodzona w sosie (przykryta raz ostygnięciem). Odrzuć zestalony tłuszcz. Aby podgrzać, wyjąć mięso z sosu i pokroić, a następnie łyżkę żelowanego sosu na mięso w płytkim naczyniu do pieczenia. Przykryć szczelnie folią i podgrzać w piekarniku 163°, około 45 minut. Alternatywnie można podgrzać mięso, niepoddane obróbce cieplnej, w sosie.