Beef Wellington
Wołowina Wellington może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 58 g tłuszczu, oraz w sumie 785 kalorii. Ten przepis służy 8. Na $5.0 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dość drogie przepis dla fanów Szkockiego jedzenia. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś żółtko, masło, ciasto francuskie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać ciasto francuskie można wykonać to danie główne z Ciasto Francuskie Z Gruszką Żurawinową jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Beef Wellington, Beef Wellington, oraz Beef Wellington dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Wołowinę ułożyć w małym naczyniu do pieczenia i posmarować 2 łyżkami zmiękczonego masła.
Piec przez 10 do 15 minut, lub do rumiane.
Wyjąć z patelni i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Rezerwuj soki z patelni.
Roztopić 2 łyżki masła na patelni na średnim ogniu.
Podsmażyć cebulę i grzyby na maśle przez 5 minut.
Zdjąć z ognia i ostudzić.
Wymieszać pasztet i 2 łyżki zmiękczonego masła, doprawić solą i pieprzem.
Pasztet posmarować wołowiną. Wierzch z mieszanką cebuli i grzybów.
Rozwałkuj ciasto francuskie i umieść wołowinę na środku. Złożyć i uszczelnić wszystkie krawędzie, upewniając się, że szwy nie są zbyt grube.
Umieść wołowinę w naczyniu do pieczenia o wymiarach 9x13 cali, pokrój kilka szczelin na wierzchu ciasta i posmaruj żółtkiem.
Piec w temperaturze 450 stopni F (230 stopni C) przez 10 minut, a następnie zmniejszyć ogień do 425 stopni F (220 stopni C) przez 10 do 15 więcej minut, lub do ciasta jest bogaty, złoty brąz. Odstawić i ogrzać.
Wszystkie zarezerwowane soki umieścić w małym rondlu na dużym ogniu. Wymieszać bulion wołowy i czerwone wino; gotować przez 10 do 15 minut, lub do lekkiego zmniejszenia. Przecedzić i podawać z wołowiną.