Beef or Moose Jerky
Wołowina lub łosoś Jerky może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis ma 680 kalorii, 56g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $4.05 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz sos sojowy, płynny dym o Smaku hickory, pieczeń z rumu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 13 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 13 godzin. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%. Spróbuj Beef Jerky, Wołowina W Stylu Kowbojskim, Beef Jerky, oraz The BEST Beef Jerky dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój pieczeń na płyty około 1/4 cala grubości, (Uwaga: można to zrobić w sklepie spożywczym lub rzeźnika). Odetnij cały tłuszcz od krawędzi.
Wytnij płyty na ołówkowe paski (około 1/4 cala szerokości) i około 4 cali długości.
W dużej misce, połączyć sos sojowy, brązowy cukier i hickory smaku ciekłego dymu; dobrze wymieszać.
Umieścić całe mięso w misce marynaty. Przykryć i wstawić do lodówki na co najmniej 30 minut.
Umieść mięso w odwadniaczu żywności na około 12 do 20 godzin, w zależności od tego, jak suche lubisz suszone. Obracaj tace po 6 godzinach. Na przykład: dolna taca na górze, górna taca na dole, druga taca od dołu, aby być drugą tacą od góry i tak dalej.