BBQ Freaks Tamarind-glazurowane kotlety wieprzowe

BBQ Freaks Tamarind-glazurowane kotlety wieprzowe
BBQ Freaks tamaryndowca szkliwione kotlety wieprzowe może być tylko głównym daniem szukasz. Jedna porcja zawiera 551 kalorii, 32G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 3,11 zł za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz bulion wołowy, sól koszerna i popękany pieprz, kotlety wieprzowe w środkowej części i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć rum, można śledzić to danie główne z Kulki Rumowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Miecznik szkliwiony Tamaryndowcem z sosem limonkowym, kolendrą i Tamaryndowcem, Kotlety Schabowe Glazurowane, oraz Kotlety Schabowe Glazurowane dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść olej roślinny na średniej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj cebulę, czosnek, i tymianek i gotować, aż cebula i czosnek zaczynają brązowy, 7 do 10 protokół. Gotuj na wolnym ogniu przez 4 do 5 minut, aby odparować alkohol. Wymieszać miód i miąższ tamaryndowca i gotować na średnim ogniu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miąższ TamaryndowcaMiąższ Tamaryndowca
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
CzosnekCzosnek
MiódMiód
CebulaCebula
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać bulion wołowy i kontynuować gotowanie, aż płyn zmniejszy się o połowę. Przecedzić przez sito. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion WołowyBulion Wołowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
4
Kotlet schabowy solać: w dużym garnku zagotować wodę, cukier, sól, goździki i gałki muszkatołowe. Od czasu do czasu mieszaj i gotuj, aż cukier i sól rozpuszczą się.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
GoździkiGoździki
SolankaSolanka
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Solankę wyjąć z ognia i dodać kotlety schabowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
SolankaSolanka
6
Ostudzić przez 30 minut, następnie przykryć i przechowywać w lodówce przez 24 godziny.
7
Przygotuj gorący grill do bezpośredniego gotowania, z chłodną strefą z jednej strony.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Kotlet schabowy wyjąć z solanki, spłukać zimną wodą i osuszyć. Doprawić do smaku solą, popękanym czarnym pieprzem, granulowanym czosnkiem i suszonym tymiankiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęknięty Czarny PieprzPęknięty Czarny Pieprz
Czosnek GranulowanyCzosnek Granulowany
Suszony TymianekSuszony Tymianek
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
SolankaSolanka
WodaWoda
SólSól
9
Użyj długo obsługiwane szczypce i ręcznik papierowy zanurzony w oleju roślinnym lekko olej rusztu, a następnie umieścić kotlety wieprzowe nad ogniem, około 6 cali nad świecących węgli. Gotować przez około 2 minuty z każdej strony. Przenieś kotlety do strefy chłodnej, przykryj grill i gotuj przez 5 minut. Skręcić, przykryć grill, i grill, aż tylko gotowane przez, o 5 minut więcej. Mięso powinno rejestrować 63° na termometrze mięsnym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
SzczypceSzczypce
10
Przełożyć na półmisek i pozostawić kotlety na 10 minut. Podczas gdy mięso odpoczywa, ogrzać glazurę.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
MięsoMięso
11
Kotlety wieprzowe podawać w całości lub pokrojone w plasterki z polewą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
GlazuraGlazura
12
Uwaga: można je również zrobić w piekarniku. Najpierw kotlety podsmażamy na bardzo gorącym oleju na płytkiej patelni przez około 5 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
13
Umieścić w nagrzanym piekarniku 350 ° F i piec przez 25 do 30 minut lub aż zarejestrują 145ºF na termometrze do mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
14
Pozostaw je na 10 minut przed podaniem.
15
Przedruk za zgodą America ' s Best BBQ, Homestyle by Ardie A. Davis and Chef Paul Kirk, © 2013 Andrews McMeel Publishing

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling

Kotlety wieprzowe w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Jedno wino, którego możesz spróbować to Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia10
Magazyn