BBQ chicken & coleslaw
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe przepisy do skrzynki receptury, BBQ chicken & coleslaw może być przepis należy spróbować. Jedna porcja zawiera 447 kalorii, 29g białka, oraz 23G tłuszczu. Na 1,52 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Udaj się do sklepu i odbierz ketchup pomidorowy, sos sojowy, musztardę pełnoziarnistą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 156 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jest idealny do 4 Lipca. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kurczak z grilla w mikrofalówce z surówką, Grillowany kurczak z cebulą karmelizowaną i surówką z Chipotle, oraz Smokey BBQ Pulled Chicken Sandwiches With Creamy Coleslaw #SundaySupper #McSkilletSauce.
Instrukcje
Wymieszać sos BBQ: otworzyć worek zamrażarki, a następnie łyżkę w ketchup, miód, sos chilli, sos sojowy, olej, ocet i przyprawy. Zamknij torebkę i zmiażdż składniki razem, aby je wymieszać.
Dodać kurczaka: zrobić 2 lub 3 głębokie kawałki w mięsistej części pałeczek perkusyjnych ostrym nożem (pomaga im to nabrać dużo smaku z sosu).
Włożyć kurczaka do woreczka z sosem i zawiązać. Umyj ręce. Wszystkie pałeczki są dobrze pokryte. Pozostawić na 1 godzinę lub w lodówce na noc, do marynowania.
Przygotować warzywa: cienko pokroić kapustę na czystej desce do krojenia czystym, ostrym nożem, a następnie włożyć do miski do mieszania. Teraz przygotuj inne warzywa, dodając je do miski, gdy skończysz je przygotowywać. Cebulę obrać i drobno posiekać. Cienko pokroić kij selera.
Zetrzyj jabłko i marchewkę: weź jabłko (zachowaj je w całości i ze skórką) i zetrzyj do rdzenia. Obrócić jabłko o ćwierć obrotu i ponownie zetrzeć. Powtarzaj, aż zostanie Ci tylko rdzeń. Uważaj, aby nie zetrzeć kostek. Obrać, a następnie odciąć koniec łodygi od marchewki. Marchewkę zetrzeć na tarce i dodać do miski.
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Przełóż kurczaka i sos do dużej puszki do pieczenia i rozstaw pałeczki od siebie. Ostrożnie umieścić palnik w piekarniku za pomocą rękawic kuchennych, a następnie ustawić timer na 20 minut. Kiedy czas się skończy, ostrożnie wyjmij kurczaka z piekarnika.
Posmaruj kurczaka szkliwem w blaszce do pieczenia,a następnie wróć do piekarnika na 15 minut.
Wymieszaj surówkę: podczas gotowania kurczaka wymieszaj warzywa czystymi rękami lub łyżką.
Do warzyw dodać majonez, jogurt i musztardę, a następnie doprawić solą i pieprzem. Dobrze wymieszać. Gdy kurczak jest ugotowany i złocisty, podawać z surówką.