Bażanty pieczone w ziołach z Endywią i przecierem chrzanowym

Bażanty pieczone w ziołach z Endywią i przecierem chrzanowym
Pieczone w ziołach Bażanty z Endywią i chrzanem puree zajmuje ok. 1 godzina i 45 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 132 kalorie, 1G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.03 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Udaj się do sklepu i odbierz cytrynę, pieprz, chrzan i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Pieczone Bażanty z farszem ostrygowym, Polędwiczki wieprzowe z chrzanem-pieczone młode ziemniaki, oraz Czerwone Wino-Marynowana, Pieczona Polędwica Wołowa Z Kremem Ziołowo-Chrzanowym.

Instrukcje

1
W przykrytym średnim rondlu chrzan dusić z 2 szklankami wody, cukrem i dużą szczyptą soli, aż chrzan będzie miękki, 30 minut; dobrze odcedzić. W robocie, przecier chrzan z crme frache. Przecier zeskrobać do małej miseczki i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Koktajlowe Nadziewane PimientoOliwki Koktajlowe Nadziewane Pimiento
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
W małej misce wymieszaj masło z tymiankiem, rozmarynem i szałwią i doprawić solą i pieprzem. 11/2 łyżki masła ziołowego wcierać pod skórę każdego bażanta. Pozostałą 1 łyżkę masła ziołowego natrzeć na zewnątrz ptaków i doprawić solą i pieprzem. Wsuń 2 ćwiartki cytryny do każdej wnęki i zwiąż nogi sznurkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Imbir KonserwowanyImbir Konserwowany
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Ustawić bażanty na naoliwionym stojaku na patelni po bokach i smażyć przez 30 minut. Ostrożnie obróć ptaki na drugą stronę i piecz przez 30 minut. Przekręć pierś bażantów i piecz przez 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
5
Wlać soki wnękowe do patelni, naciskając lekko na cytrynę, aby uwolnić sok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
6
Przenieś bażanty na deskę do rzeźbienia i pozostaw na 10 minut.
7
Ustaw patelnię na 2 palniki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
8
Dodaj pozostałe 1 szklanka wody i gotować na wolnym ogniu, skrobanie się brązowe kawałki, aż zredukowane do 3/4 szklanki, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
9
Wlać soki do małego rondla i doprawić solą i pieprzem. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
10
Wyrzeźbić bażanty i ułożyć na talerzach. Używając 2 łyżek zupy, przecier chrzanowy zgnieść w zgrabne owale i ustawić obok bażanta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Koktajlowe Nadziewane PimientoOliwki Koktajlowe Nadziewane Pimiento
Imbir KonserwowanyImbir Konserwowany
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
11
Na bażanta polać sokami z patelni i podawać z karmelizowaną Endywią z jabłkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir KonserwowanyImbir Konserwowany
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn