Bażanty pieczone w ziołach z Endywią i przecierem chrzanowym
Pieczone w ziołach Bażanty z Endywią i chrzanem puree zajmuje ok. 1 godzina i 45 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 132 kalorie, 1G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.03 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Udaj się do sklepu i odbierz cytrynę, pieprz, chrzan i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Pieczone Bażanty z farszem ostrygowym, Polędwiczki wieprzowe z chrzanem-pieczone młode ziemniaki, oraz Czerwone Wino-Marynowana, Pieczona Polędwica Wołowa Z Kremem Ziołowo-Chrzanowym.
Instrukcje
W przykrytym średnim rondlu chrzan dusić z 2 szklankami wody, cukrem i dużą szczyptą soli, aż chrzan będzie miękki, 30 minut; dobrze odcedzić. W robocie, przecier chrzan z crme frache. Przecier zeskrobać do małej miseczki i doprawić solą.
W małej misce wymieszaj masło z tymiankiem, rozmarynem i szałwią i doprawić solą i pieprzem. 11/2 łyżki masła ziołowego wcierać pod skórę każdego bażanta. Pozostałą 1 łyżkę masła ziołowego natrzeć na zewnątrz ptaków i doprawić solą i pieprzem. Wsuń 2 ćwiartki cytryny do każdej wnęki i zwiąż nogi sznurkiem.
Ustawić bażanty na naoliwionym stojaku na patelni po bokach i smażyć przez 30 minut. Ostrożnie obróć ptaki na drugą stronę i piecz przez 30 minut. Przekręć pierś bażantów i piecz przez 10 minut.
Wlać soki wnękowe do patelni, naciskając lekko na cytrynę, aby uwolnić sok.
Przenieś bażanty na deskę do rzeźbienia i pozostaw na 10 minut.
Ustaw patelnię na 2 palniki.
Dodaj pozostałe 1 szklanka wody i gotować na wolnym ogniu, skrobanie się brązowe kawałki, aż zredukowane do 3/4 szklanki, o 3 protokół.
Wlać soki do małego rondla i doprawić solą i pieprzem. Trzymaj ciepło.
Wyrzeźbić bażanty i ułożyć na talerzach. Używając 2 łyżek zupy, przecier chrzanowy zgnieść w zgrabne owale i ustawić obok bażanta.
Na bażanta polać sokami z patelni i podawać z karmelizowaną Endywią z jabłkami.