Bażanty pieczone w ziołach z Endywią i przecierem chrzanowym

Bażanty pieczone w ziołach z Endywią i przecierem chrzanowym
Pieczone w ziołach Bażanty z Endywią i chrzanem puree zajmuje ok. 1 godzina i 45 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 132 kalorie, 1G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.03 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Udaj się do sklepu i odbierz cytrynę, pieprz, chrzan i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Pieczone Bażanty z farszem ostrygowym, Polędwiczki wieprzowe z chrzanem-pieczone młode ziemniaki, oraz Czerwone Wino-Marynowana, Pieczona Polędwica Wołowa Z Kremem Ziołowo-Chrzanowym.

Instrukcje

1
W przykrytym średnim rondlu chrzan dusić z 2 szklankami wody, cukrem i dużą szczyptą soli, aż chrzan będzie miękki, 30 minut; dobrze odcedzić. W robocie, przecier chrzan z crme frache. Przecier zeskrobać do małej miseczki i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Rzepa, Obrana I Pokrojona Na Kawałki O Wymiarach 1,25 Cm1 Mała Rzepa, Obrana I Pokrojona Na Kawałki O Wymiarach 1,25 Cm
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
3
W małej misce wymieszaj masło z tymiankiem, rozmarynem i szałwią i doprawić solą i pieprzem. 11/2 łyżki masła ziołowego wcierać pod skórę każdego bażanta. Pozostałą 1 łyżkę masła ziołowego natrzeć na zewnątrz ptaków i doprawić solą i pieprzem. Wsuń 2 ćwiartki cytryny do każdej wnęki i zwiąż nogi sznurkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Imbir KonserwowanyImbir Konserwowany
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Ustawić bażanty na naoliwionym stojaku na patelni po bokach i smażyć przez 30 minut. Ostrożnie obróć ptaki na drugą stronę i piecz przez 30 minut. Przekręć pierś bażantów i piecz przez 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
5
Wlać soki wnękowe do patelni, naciskając lekko na cytrynę, aby uwolnić sok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
6
Przenieś bażanty na deskę do rzeźbienia i pozostaw na 10 minut.
7
Ustaw patelnię na 2 palniki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
8
Dodaj pozostałe 1 szklanka wody i gotować na wolnym ogniu, skrobanie się brązowe kawałki, aż zredukowane do 3/4 szklanki, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
9
Wlać soki do małego rondla i doprawić solą i pieprzem. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
10
Wyrzeźbić bażanty i ułożyć na talerzach. Używając 2 łyżek zupy, przecier chrzanowy zgnieść w zgrabne owale i ustawić obok bażanta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Rzepa, Obrana I Pokrojona Na Kawałki O Wymiarach 1,25 Cm1 Mała Rzepa, Obrana I Pokrojona Na Kawałki O Wymiarach 1,25 Cm
Imbir KonserwowanyImbir Konserwowany
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
11
Na bażanta polać sokami z patelni i podawać z karmelizowaną Endywią z jabłkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir KonserwowanyImbir Konserwowany
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn