Bazylia i cytryna ciecierzyca z makrelą

Jeśli masz o 25 minut do spędzenia w kuchni, bazylia & cytryna ciecierzyca z makrelą może być super bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis do wypróbowania. To danie główne ma 372 kalorie, 35g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 2,45 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 84 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś bazylii, dymki, wywar warzywny, i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest niesamowity. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Sałatka Orzo z karczochami, pomidorami, ciecierzycą, fetą i sosem z bazylii cytrynowej, Grillowane kotlety wieprzowe cytrynowo-bazyliowe z cytrynowo-bazyliowym Orzo #GrillPorkLikeASteak, oraz Grillowana Cała makrela z cytryną, Oregano i oliwkami.
Instrukcje
Rozgrzać 2 łyżki oleju na dużej, płytkiej patelni.
Dodaj dymkę, czosnek i skórkę z cytryny, a następnie gotuj przez 2 min, aż cebula będzie miękka, ale nadal bardzo zielona.
Dodać ciecierzycę, a następnie mieszać, aż dobrze pokryte mieszanką cebuli. Lekko zmiażdżyć maserem ziemniaczanym, następnie dodać bulion i pomidory. Gotować na wolnym ogniu przez 3-4 minuty lub do momentu wchłonięcia płynu, a następnie odstawić do ostygnięcia.
W międzyczasie podgrzej pozostały olej na dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu. Doprawić filety z makreli z obu stron i smażyć przez 3 minuty z każdej strony, zaczynając od strony skóry. Prawdopodobnie będziesz musiał gotować je w dwóch partiach.
Do ciecierzycy dodajemy Bazyl i wyciskamy sok z cytryny, następnie doprawiamy do smaku. Aby służyć, łyżka ciepłej ciecierzycy na talerzach do serwowania, skropić odrobiną oliwy z oliwek i top z filetów z makreli.