Baza Do Lodów Waniliowych

Baza Do Lodów Waniliowych
Baza lodów waniliowych może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $6.78 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 152g tłuszczu, oraz w sumie 2113 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz żółtka, sól, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%, co jest dobre. Spróbuj Lody Waniliowe Chai, Babeczki waniliowe wypełnione kremem czekoladowym z lukrem waniliowym, oraz Summer Berry Vanilla Bean Parfaits z bitą śmietaną z wanilii dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Śmietanę, mleko, sól i 2 szklanki cukru wymieszać w dużym garnku. Podziel ziarenka wanilii wzdłuż środka i zeskrobać nasiona nożem do parowania; dodaj je do garnka i wrzuć do strąków, aby uzyskać dodatkowy smak.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Umieścić mieszaninę śmietany na średnim ogniu i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu; mieszając drewnianą łyżką do rozpuszczenia cukru. Idealnie, temperatura powinna osiągnąć 175 stopni F (tuż poniżej oparzenia) dla gładkiej tekstury lodów; powinno to zająć około 15 minut. Wyłączyć ogień, przykryć garnek i pozostawić mieszaninę kremu do stromego przez 15 minut, aby dalej tchnąć aromat waniliowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
W międzyczasie żółtka połączyć w dużej misce i lekko zmiksować trzepaczką. Stopniowo dodawać pozostały 1 szklankę cukru i nadal ubijać, aż cukier całkowicie się rozpuści, a jaja są grube i jasnożółte; około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
4
Używając dużej chochli lub miarki, hartuj jajka, stopniowo ubijając około 4 szklanki gorącej mieszanki śmietany. Odstawić do reszty śmietany w rondlu i podgrzać do średnio-niskich temperatur. Stale mieszaj, aż krem zgęstnieje i pozostawia ścieżkę z tyłu łyżki po uruchomieniu palcem po niej, około 10 do 12 minut (nie pozwól gotować.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
ChochlaChochla
5
Wlać krem waniliowy przez drobny sitko do innego garnka* i całkowicie schłodzić w zlewie pełnym lodu, mieszając tu i tam; powinno to zająć około 1 godziny. Najlepiej, pozwól bazie lodów " age " na noc w lodówce przed ubijaniem w maszynie do lodów, aby poprawić smak i konsystencję produktu końcowego, ale nadal jest dobrze, jeśli zdecydujesz się na przetwarzanie od razu. Podziel lody na ćwiartki** i ubijaj w automacie do lodów zgodnie ze wskazówkami producenta. Po zakończeniu lody będą konsystencją " Soft serve."***Aby całkowicie utwardzić lody, zamrozić w plastikowych pojemnikach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
1
Podgrzać 3/4 mleka w garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodać 12 uncji posiekanej czekolady i mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
3
Do roztopionej czekolady wlać 1 kwartę rozgrzanej bazy gorących lodów waniliowych i mieszać aż do bardzo dobrego włączenia. Schłodzić i przetworzyć zgodnie z przepisem mistrza. Złóż pozostałe 4 uncje posiekanej czekolady po ubijaniu, podczas gdy lody są w fazie "Soft-serve". Ubijaj kolejne 1 do 2 minut, aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
1
Wymieszaj konfitury truskawkowe z kremem waniliowym tuż przed rozpoczęciem ubijania w maszynie do lodów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Konfitury TruskawkoweKonfitury Truskawkowe
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
2
Dodać kawałki sernika truskawkowego i świeże truskawki po ubijaniu, gdy lody są w fazie "Soft-serve". Kontynuuj ubijanie przez dodatkowe 5 minut lub do połączenia, ale nadal masywne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Patyczki Do Maczania PrecliPatyczki Do Maczania Precli
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
1
Dodać kawałki ciasta po ubijaniu, podczas gdy lody są w fazie "Soft-serve". Kontynuuj ubijanie przez dodatkowe 1 do 2 minut, aż połączą się, ale nadal będą masywne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Różne Barwniki Spożywcze, żele Dekoracyjne, Posypki I CukierkiRóżne Barwniki Spożywcze, żele Dekoracyjne, Posypki I Cukierki
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia21
Magazyn