Baza Do Lodów Waniliowych

Baza Do Lodów Waniliowych
Baza lodów waniliowych może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $6.78 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 152g tłuszczu, oraz w sumie 2113 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz żółtka, sól, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%, co jest dobre. Spróbuj Lody Waniliowe Chai, Babeczki waniliowe wypełnione kremem czekoladowym z lukrem waniliowym, oraz Summer Berry Vanilla Bean Parfaits z bitą śmietaną z wanilii dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Śmietanę, mleko, sól i 2 szklanki cukru wymieszać w dużym garnku. Podziel ziarenka wanilii wzdłuż środka i zeskrobać nasiona nożem do parowania; dodaj je do garnka i wrzuć do strąków, aby uzyskać dodatkowy smak.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Umieścić mieszaninę śmietany na średnim ogniu i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu; mieszając drewnianą łyżką do rozpuszczenia cukru. Idealnie, temperatura powinna osiągnąć 175 stopni F (tuż poniżej oparzenia) dla gładkiej tekstury lodów; powinno to zająć około 15 minut. Wyłączyć ogień, przykryć garnek i pozostawić mieszaninę kremu do stromego przez 15 minut, aby dalej tchnąć aromat waniliowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
3
W międzyczasie żółtka połączyć w dużej misce i lekko zmiksować trzepaczką. Stopniowo dodawać pozostały 1 szklankę cukru i nadal ubijać, aż cukier całkowicie się rozpuści, a jaja są grube i jasnożółte; około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M'sCukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
4
Używając dużej chochli lub miarki, hartuj jajka, stopniowo ubijając około 4 szklanki gorącej mieszanki śmietany. Odstawić do reszty śmietany w rondlu i podgrzać do średnio-niskich temperatur. Stale mieszaj, aż krem zgęstnieje i pozostawia ścieżkę z tyłu łyżki po uruchomieniu palcem po niej, około 10 do 12 minut (nie pozwól gotować.)
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
ChochlaChochla
5
Wlać krem waniliowy przez drobny sitko do innego garnka* i całkowicie schłodzić w zlewie pełnym lodu, mieszając tu i tam; powinno to zająć około 1 godziny. Najlepiej, pozwól bazie lodów " age " na noc w lodówce przed ubijaniem w maszynie do lodów, aby poprawić smak i konsystencję produktu końcowego, ale nadal jest dobrze, jeśli zdecydujesz się na przetwarzanie od razu. Podziel lody na ćwiartki** i ubijaj w automacie do lodów zgodnie ze wskazówkami producenta. Po zakończeniu lody będą konsystencją " Soft serve."***Aby całkowicie utwardzić lody, zamrozić w plastikowych pojemnikach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
1
Podgrzać 3/4 mleka w garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Dodać 12 uncji posiekanej czekolady i mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
3
Do roztopionej czekolady wlać 1 kwartę rozgrzanej bazy gorących lodów waniliowych i mieszać aż do bardzo dobrego włączenia. Schłodzić i przetworzyć zgodnie z przepisem mistrza. Złóż pozostałe 4 uncje posiekanej czekolady po ubijaniu, podczas gdy lody są w fazie "Soft-serve". Ubijaj kolejne 1 do 2 minut, aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
1
Wymieszaj konfitury truskawkowe z kremem waniliowym tuż przed rozpoczęciem ubijania w maszynie do lodów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Konfitury TruskawkoweKonfitury Truskawkowe
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
2
Dodać kawałki sernika truskawkowego i świeże truskawki po ubijaniu, gdy lody są w fazie "Soft-serve". Kontynuuj ubijanie przez dodatkowe 5 minut lub do połączenia, ale nadal masywne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Winogrona Czerwone BezpestkoweWinogrona Czerwone Bezpestkowe
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
1
Dodać kawałki ciasta po ubijaniu, podczas gdy lody są w fazie "Soft-serve". Kontynuuj ubijanie przez dodatkowe 1 do 2 minut, aż połączą się, ale nadal będą masywne.
Składniki, których będziesz potrzebować
24 Do 28 Sztuk Wielokolorowych Lukrecjowych Cukierków Typu „pociągnij I Obierz”24 Do 28 Sztuk Wielokolorowych Lukrecjowych Cukierków Typu „pociągnij I Obierz”
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia21
Magazyn