Batony Żurawinowo-Karmelowe
Need a wegetariańska przystawka? Batony żurawinowo-karmelowe mogą być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 267 kalorii, 3G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz żurawinę, daktyle, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 17%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Batony Karmelowe Żurawinowe, Batony Karmelowe Żurawinowe, oraz Karmelowe Batony Żurawinowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce wymieszać żurawinę i 2 łyżki cukru; odstawić.
Połączyć 2 szklanki mąki i następne 4 składniki; mieszać w roztopionym maśle, aż kruszeje. Rezerwa 1 szklanka mieszanki mąki. Wciśnij pozostałą mieszaninę na dno lekko nasmarowanego naczynia do pieczenia 13 x 9 cali.
Piec w temperaturze 350 przez 15 minut.
Posypać daktylami, orzechami pekan i mieszanką żurawinową. Wymieszać sos karmelowy i pozostałą 1/3 szklanki mąki; łyżkę żurawiny.
Posypać 1 szklanką mieszanki mąki.
Piec 20 więcej minut lub do lekko rumiane. Schłodzić na stojaku z drutu.