Batony Toffee z Czekoladą Mascarpone
Przepisów na desery nigdy za wiele, więc wypróbuj batoniki Mascarpone Chocolate Toffee. Z tego przepisu składa się 21 porcji zawierających 224 kalorie, 3 g białka i 15 g tłuszczu każda. Za 37 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka oleju roślinnego, batoników czekoladowo-toffi, ekstraktu waniliowego i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Wiele osób przygotowało ten przepis, a 1025 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 3 godzin i 13 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt imponujący wynik łyżkowy wynoszący 24%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Batoniki czekoladowo-toffi mascarpone, batoniki mascarpone czekoladowo-malinowe i batoniki czekoladowo-toffi.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Umieścić ruszt piekarnika na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Spryskaj nieprzywierającą formę do pieczenia o wymiarach 7 na 10 3/4 cala sprayem do gotowania warzyw.
Połóż kawałek papieru pergaminowego o wymiarach 6 na 18 cali na patelni, pozwalając, aby nadmiar papieru wystawał po bokach. Lekko spryskaj papier pergaminowy sprayem kuchennym.
W średniej misce wymieszaj ciasto, 1/2 posiekanych kawałków cukierków czekoladowo-toffi i ekstrakt waniliowy. Wilgotnymi palcami delikatnie wciśnij ciasto w przygotowaną formę. Za pomocą zębów widelca nakłuj całe ciasto.
Piec przez 12 do 14 minut, aż skórka lekko się zarumieni. Schłodzić przez 15 minut.
Umieść kawałki czekolady i olej roślinny w średniej misce.
Miskę postaw na garnku z gotującą się wodą i mieszaj, aż czekolada się rozpuści. Schłodzić masę czekoladową przez 10 minut.
Dodajemy serek mascarpone, aż masa będzie gładka. Za pomocą szpatułki rozprowadź masę czekoladową na schłodzonym spód.
Posyp pozostałą czekoladą i toffi kawałkami cukierków i pokrojonymi migdałami na mieszaninę czekolady. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny, aż warstwa czekolady stwardnieje.
Zdejmij papier pergaminowy i pokrój w paski o wymiarach 1 1/2 na 2 cale.
Podawać w temperaturze pokojowej.
*Uwaga kucharza: Aby uprażyć migdały, ułóż je w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku do 350 stopni F przez 8 do 10 minut, aż lekko się zarumieni.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to moje ulubione dania na deser. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Bodegas Naveran Dama Cava. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 22 dolarów.
![Bodegas Naveran Dama Cava]()
Bodegas Naveran Dama Cava
Jedna z niewielu zabytkowych Cava wyprodukowanych w Hiszpanii. Dama jest pełna, a jednocześnie jasna i rześka. Posiadłość Naverán produkuje wysokiej jakości Cava od 1901 roku. Wszystkie produkowane tutaj Cavy pochodzą z winnic będących własnością posiadłości i przez nią kontrolowanych. Dama fermentuje w butelce (a la méthode champenoise) i dojrzewa na osadzie przez 24 miesiące. Caves Navera'n jest producentem najwyższej jakości wina Cava, który wykorzystuje winogrona pochodzące z posiadłości. Navera'n Dama to arcydzieło Cavy, połączenie Chardonnay, które nadaje winu treściwość i objętość, oraz Parellady, która nadaje pikantny, jasny charakter, który przecina maślaną krągłość Chardonnay. Miłośnikom szampana spodoba się śródziemnomorski „musujący farmer” z ostrygami, surowym tuńczykiem i sushi. Jego świeża kwasowość doskonale komponuje się również z deserami owocowymi, zwłaszcza brzoskwiniami i plasterkami pomarańczy.