Batony Słonecznikowo-Wiśniowe Granola
Potrzebujesz śniadania bezglutenowego, bezmlecznego, lakto ovo wegetariańskiego i wegańskiego ? Batony słonecznikowo-wiśniowe z granolą mogą być super przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 30 porcji. Jedna porcja zawiera 213 kalorii , 5 g białka i 10 g tłuszczu . Za 35 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup migdały, pestki słonecznika, wiśnie i kilka innych rzeczy, aby zrobić je dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 41% wyniku , co jest całkiem niezłym wynikiem. Podobne przepisy obejmują batoniki owsiane ze słonecznikiem i wiśniami , batoniki z granolą z masłem słonecznikowym i polewą czekoladową (bez pieczenia, wegańskie, bezglutenowe) i batoniki z granolą wiśniowo-migdałową .
Instrukcje
Rozłóż płatki owsiane na nienatłuszczonej formie o średnicy 15 cali. x 10 cali x 1-cal. taca do pieczenia.
Piec w temperaturze 400° przez 15-20 minut lub do momentu lekkiego zrumienienia. W międzyczasie rozłóż migdały i kokos na kolejnym nienatłuszczonym 15-calowym blacie. x 10 cali x 1-cal. taca do pieczenia.
Piec przez 8-10 minut lub do momentu lekkiego zarumienienia.
W holenderskim piekarniku na średnim ogniu zagotuj cukier i syrop kukurydziany. Gotuj i mieszaj przez 2-3 minuty lub do momentu rozpuszczenia cukru.
Zdejmij z ognia; wymieszać z masłem orzechowym, aż się połączy.
Dodaj rodzynki, wiśnie, ziarna słonecznika i prażone płatki owsiane, migdały i kokos.
Używając metalowej szpatułki, wciśnij mieszaninę do niezatłuszczonej formy o średnicy 15 cali. x 10 cali x 1-cal. taca do pieczenia. Ochłodzić do temperatury pokojowej.