Batony Cytrynowo-Makowe
Batony cytrynowo-Makowe to Wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 158 kalorii. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz mikser, mąkę, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Chewy migdałowe batoniki z makiem (również odmiana cytrynowego maku), Batoniki Z Makiem Cytrynowym, oraz Batony Proteinowe Z Makiem Cytrynowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°
W misce miksera elektrycznego wyposażonego w przystawkę do łopatek, ubij masło na średniej prędkości.
Dodać sól, cukier i wanilię, i nadal ubijać do lekkości, ale nie puszyste. Obniżyć prędkość i dodać mąkę.
Wymieszać, aż się połączy.
Rozprowadź ciasto na dnie patelni o wymiarach 8 na 8 cali, poklepując palcami i wygładzając wierzch metalową lub gumową szpatułką, jeśli to konieczne.
Piec do jasnego złota na brzegach, 18 do 20 protokół.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić na stojaku z drutu. Nie wyłączaj piekarnika.
W małym rondelku umieść mak, cukier i 1/4 szklanki zimnej wody i zagotuj na dużym ogniu.
Gotować przez 1 do 2 minut, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina będzie gęsta i błyszcząca.
Dodać masło i mieszać aż włączone.
Natychmiast zdjąć z ognia i rozprowadzić mieszankę maku równomiernie na upieczonej skórce z ciastek. Odstawić.
Umieść 3/4 szklanki zimnej wody i skrobi kukurydzianej w średnim niereaktywnym rondlu i ubijaj, aby rozpuścić skrobię kukurydzianą.
Dodać cukier i żółtka i ubić do połączenia. Na średnim ogniu, stale mieszając, doprowadzić mieszaninę do wrzenia i gotować przez 2 minuty.
Dodaj sok z cytryny, skórkę z cytryny i masło.
Trzepaczka do uzyskania gładkiej konsystencji.
Nadzienie cytrynowe zalewamy równomiernie warstwą maku.
Za pomocą ręcznego miksera lub w misce miksera elektrycznego ubijaj białka na średniej prędkości. Kiedy białka szczyt delikatnie, powoli dodać cukier. Kontynuuj bicie, aż uformują się mocne (ale nie sztywne) szczyty.
Złóż skrobię kukurydzianą, a następnie mak. Całkowicie przykryj nadzienie cytrynowe i nakryj górną część, aby uzyskać atrakcyjne wirowane punkty.
Piec do bezy brązowieje, o 18 protokół. Ostudzić i przechowywać w lodówce do firmy, co najmniej 2 godziny.
Pokrój na 8 dużych prętów.
Z inspiracji składnikami Billa Telepana i Andrew Friedmana. Copyright (c) 2004 by Bill Telepan. Przedruk za zgodą Simon & Schuster, Inc.