Batony cytrynowe
Jeśli chcesz dodać więcej lacto ovo vegetarian przepisy do twojego pudełka z przepisami, batony cytrynowe mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Na 37 centów za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 271 kalorii. 256 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz skórkę z cytryny, mielony ryż, cukier puder i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 15%. Spróbuj Najlepsze batony Lemon Brownie lub Lemon Brownies, Batoniki Easy Lemon (Lemon Squares), oraz Najlepsze Batony Cytrynowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Wyłożyć 21 lub 22 cm kwadratową, płytką blachę do pieczenia z pergaminem do pieczenia.
Mąkę, zmielony ryż i cukier włóż do miski z masłem i natrzyj, aż uformują się drobne okruchy. Mleko wymieszać nożem do sztućców. Włożyć do puszki i równomiernie docisnąć.
Piec przez 15-20 minut, aż uzyska złoty kolor.
Wyjąć blachę i obniżyć piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Wymieszać sok z cytryny i jajka, następnie przesiać do miski z cukrem, mąką i skórką.
Ubijamy do połączenia, polewamy bazę, następnie pieczemy 10-15 minut, aż Góra się ułoży. Ostudzić w puszce, posypać cukrem pudrem, następnie pokroić.