Basmati pilaff
Basmati pilaff wymaga mniej więcej 1 godzina od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 380 kalorii, 8G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 47 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka skórki cytrynowej, masło, strąki kardamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 39%, to danie jest raczej złe. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Ryż Basmati - jak gotować ryż Basmati, Ryż Basmati, oraz Przyprawione Basmati.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do wentylatora 160C / konwencjonalny 180C / Gaz
Będziesz potrzebował średniej zapiekanki z pokrywką. Ryż dobrze opłukać w dużej misce z wodą, a następnie odcedzić.
Dwie trzecie masła rozpuścić w zapiekance i podsmażyć cebulę przez około 5 minut.
Dodaj ryż, dobrze wymieszaj, następnie dodaj zioła, całe przyprawy i skórkę z cytryny i gotuj przez minutę. Teraz wlej wrzący wywar lub wodę i wymieszaj z ryżem, wraz z 1 łyżeczką soli morskiej i zmielonym czarnym pieprzem do smaku.
Przykryć i piec przez 25 minut. Pozostaw na 5 minut, a następnie zdejmij pokrywkę i rozetrzyj przez pozostałe masło, aż ryż będzie puszysty i oddzielony.