Baskijskie Małże Gotowane Na Parze
Baskijskie małże na parze mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na $2.1 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 192 kalorie, 14g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz paprykę, cebulę, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 87%. Podobne przepisy to Małże a La Mariniere (małże gotowane na parze), Małże Gotowane Na Parze, oraz Małże Gotowane Na Parze.
Instrukcje
Miejsce czerwone i zielone papryki w 10-przez 15-calowy patelni. Broil o 4 cali od ciepła, aż Skórki pieprzu są zwęglone i pęcherze na całym, obracając w razie potrzeby, 15 do 20 protokół. Super. Zdjąć i wyrzucić Skórki, łodygi i nasiona. Czerwoną i zieloną paprykę posiekać osobno.
W robocie kuchennym lub blenderze, czyste 3/4 czerwonej papryki, aż będzie gładka.
W 6-do 8-quart patelni na dużym ogniu, połączyć 1 łyżeczkę oliwy z oliwek i czosnek. Mieszać często, aż czosnek jest kulejący, o 1 minutę.
Dodaj cebulę, sok z małży, wino, 1 łyżeczkę octu habanero i czystą czerwoną paprykę. Przykryć i doprowadzić do wrzenia.
Należy wyrzucić wszystkie otwarte małże, które nie zamykają się, gdy naboje są podsłuchiwane.
Dodaj małże do patelni, przykryć i gotować, aż skorupy pop otworzyć, 5 do 10 protokół. Za pomocą łyżki z rowkiem przenieś małże do szerokich misek.
Dodać posiekaną zieloną i czerwoną paprykę do bulionu; doprowadzić do wrzenia.
Dodać natkę pietruszki i doprawić do smaku solą i więcej octu habanero. Chochla na małże.
Każdą porcję skropić oliwą do smaku.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki działają bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Foley Johnson Carneros Chardonnay]()
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.