Basic Huevos Rancheros
Podstawowe Huevos Rancheros może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Na 2,28 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis ma 642 kalorie, 16G białka, oraz 52g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 93 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Mieszanka oleju roślinnego, czosnku, tortille kukurydziane i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Huevos Rancheros (Jaja Rancheros), Huevos Rancheros, oraz Huevos Rancheros.
Instrukcje
Dostosuj stojak piekarnika do górnej trzeciej pozycji i podgrzać brojlery. Linia obramowana blachą do pieczenia z folią.
Na prześcieradle ułożyć pomidory i chili, skropić 2 łyżkami oleju, doprawić solą i pieprzem. Wrzucić do herbu i zorganizować w jednej warstwie. Broil aż pomidory i chili zaczynają char, 8 do 10 minut, mieszając raz w połowie gotowania. Zauważ, że wszystkie brojlery są różne i należy zwrócić uwagę na warzywa podczas gotowania.
Przenieś blachę do regału chłodzącego i pozostaw do ostygnięcia 5 minut.
Przełożyć pomidory i chili do robota kuchennego i pulsować, aż osiągnie masywną konsystencję salsy.
Podgrzać dodatkowe 2 łyżki oleju na średniej patelni na średnim ogniu, aż migotanie.
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną i półprzezroczyste, o 5 protokół.
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące, o 1 minutę. Zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej i dodać mieszankę pomidorowo-chili. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż płyn lekko się zmniejszy, około 3 minut. Wymieszać z octem i kontynuować gotowanie, aż sos będzie gęsty, ale nadal soczysty, o 2 minuty dłużej. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przenieść sos do miski i przykryć, aby utrzymać ciepło.
Dokładnie wytrzeć patelnię.
Podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju na średnim ogniu.
Dodać jajka i doprawić solą i pieprzem. Gdy białka zaczynają się matowe i ustawić, zmniejszyć ogień do średnio niskie, przykryć, i gotować, aż żółtka osiągnie pożądaną konsystencję, 2 do 4 minut.
Jajka przełożyć na talerz, przykryć sosem i podawać z rozgrzanymi tortillami.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 58 dolarów.
![Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir]()
Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir
Rocznik 2016 ich Emerald Ridge Pinot jest szczególnie skupiony i żywy, pięknie prezentując swoje zielone korzenie Doliny. Jasne aromaty wiśni, pudełka cygar i ciasta rabarbarowego wiodą drogę, a po czasie w kieliszku pojawiają się ciemniejsze zapachy jagód, jeżyn i kwiatu malin. Pikantne nuty tymianku, kardamonu i goździków zapewniają dodatkową warstwę złożoności. Usta są pełne pluszowych owoców czereśni/jagód, prowadzone na jędrnych taninach, dając wino, które sprawia, że wracasz po więcej. Ciasto z ciemnej wiśni z przyprawą gałki muszkatołowej odbija się echem w energetycznym finiszu. Słone, pikantne nuty dojrzałego koziego cheddaru wydobywają słodkie owoce w winie, podobnie jak pikantna dymiona przeszklona szynka lub grzybowa bruschetta.