Baranek pieczony (Agnello de Latte Arrosto)

Baranek pieczony (Agnello de Latte Arrosto)
Pieczone Ramię jagnięce (Agnello de Latte Arrosto) może być tylko napojem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 515 kalorii, 58g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Na 6,24 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka octu winnego, wina, baranka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Pieczone łopatki jagnięce z kuskusem i farszem daktylowym, Baranek pieczony z pieczonym sosem czosnkowym, oraz Niesamowite pieczone Ramię jagnięciny z rozbitymi warzywami i zieleniną.

Instrukcje

1
Wyciąć większość tłuszczu z kotletów, pozostawiając tylko bardzo cienką warstwę na zewnętrznych powierzchniach. Palcami odciągnij każdy kotlet, mniej więcej na pół, wzdłuż naturalnych linii przerwy między mięśniami.
2
Umieścić mięso w dużej misce ze wszystkimi pozostałymi składnikami z wyjątkiem bulionu. Wrzucić dobrze do dystrybucji wszystkich przypraw, i zanurzyć mięso w marynacie. Zamknąć miskę folią i przechowywać w lodówce przez 24 godziny. Od czasu do czasu obróć mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
StadoStado
MięsoMięso
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Rozgrzej piekarnik do 218°. ułóż kawałki mięsa na patelni, rozłóż wokół nich marynatę i wlej bulion. Przykryj patelnię namiotem z folii aluminiowej i mocno dociśnij ją do boków. Przebić kilka szczelin w folii jako otwory wentylacyjne pary.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
StadoStado
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
4
Piecz przez 2 do 2 1/2 godziny, fastrygowanie i obracanie mięsa co około 30 minut. Po pierwszej godzinie zdejmij folię i kontynuuj pieczenie. W miarę parowania płynu na patelni mięso zaczyna się karmelizować, smażyć i częściej obracać. Jeśli mięso wydaje się szybko schnąć, zmniejsz temperaturę piekarnika. Gdy mięso jest bardzo delikatne i ładnie rumiane, a soki na patelni zmniejszą się o połowę, wyjmij patelnię z piekarnika i przenieś kawałki mięsa na ciepły talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
5
Aby zrobić sos, rozgnieść wszystkie warzywa na patelni, używając mashera ziemniaczanego lub dużej łyżki. Wymieszaj soki z patelni wokół boków i dna patelni, aby odgazować wszystkie smaczne karmelizowane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
ZiemniakZiemniak
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Wlać wszystko do wytrzymałego sitka z siatki drucianej ustawionego nad miską lub dużą miarką. Naciśnij na warzywa, uwalniając ich soki, i zmusić je przez sito, skrobanie czystego do miski zagęścić i smak sosu. Odtłuścić tłuszcz z powierzchni i dostosować przyprawę do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
PrzyprawyPrzyprawy
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
SitoSito
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
Kiedy jesteś gotowy do podania, wlać około połowy sosu na dużą patelnię, wraz z kawałkami jagnięciny i dowolnymi sokami mięsnymi na półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
JagnięcinaJagnięcina
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Podgrzać powoli na wolnym ogniu, obracając mięso w kółko, aż zostanie podgrzane. Powrót mięso na talerz, i skropić na nim zagęszczony sos z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Podawać od razu, przekazując pozostały sos przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
10
Przedruk za zgodą Lidii Włochy
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia53
Magazyn