Pieczone Ramię jagnięce (Agnello de Latte Arrosto) może być tylko napojem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 515 kalorii, 58g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Na 6,24 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka octu winnego, wina, baranka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Pieczone łopatki jagnięce z kuskusem i farszem daktylowym, Baranek pieczony z pieczonym sosem czosnkowym, oraz Niesamowite pieczone Ramię jagnięciny z rozbitymi warzywami i zieleniną.
Instrukcje
1
Wyciąć większość tłuszczu z kotletów, pozostawiając tylko bardzo cienką warstwę na zewnętrznych powierzchniach. Palcami odciągnij każdy kotlet, mniej więcej na pół, wzdłuż naturalnych linii przerwy między mięśniami.
2
Umieścić mięso w dużej misce ze wszystkimi pozostałymi składnikami z wyjątkiem bulionu. Wrzucić dobrze do dystrybucji wszystkich przypraw, i zanurzyć mięso w marynacie. Zamknąć miskę folią i przechowywać w lodówce przez 24 godziny. Od czasu do czasu obróć mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Stado
Mięso
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Rozgrzej piekarnik do 218°. ułóż kawałki mięsa na patelni, rozłóż wokół nich marynatę i wlej bulion. Przykryj patelnię namiotem z folii aluminiowej i mocno dociśnij ją do boków. Przebić kilka szczelin w folii jako otwory wentylacyjne pary.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Pieprz Arbolowy
Stado
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
4
Piecz przez 2 do 2 1/2 godziny, fastrygowanie i obracanie mięsa co około 30 minut. Po pierwszej godzinie zdejmij folię i kontynuuj pieczenie. W miarę parowania płynu na patelni mięso zaczyna się karmelizować, smażyć i częściej obracać. Jeśli mięso wydaje się szybko schnąć, zmniejsz temperaturę piekarnika. Gdy mięso jest bardzo delikatne i ładnie rumiane, a soki na patelni zmniejszą się o połowę, wyjmij patelnię z piekarnika i przenieś kawałki mięsa na ciepły talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
Piekarnik
Patelnia
5
Aby zrobić sos, rozgnieść wszystkie warzywa na patelni, używając mashera ziemniaczanego lub dużej łyżki. Wymieszaj soki z patelni wokół boków i dna patelni, aby odgazować wszystkie smaczne karmelizowane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Ziemniak
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher Ziemniaczany
Patelnia Do Pieczenia
6
Wlać wszystko do wytrzymałego sitka z siatki drucianej ustawionego nad miską lub dużą miarką. Naciśnij na warzywa, uwalniając ich soki, i zmusić je przez sito, skrobanie czystego do miski zagęścić i smak sosu. Odtłuścić tłuszcz z powierzchni i dostosować przyprawę do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Przyprawy
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
Sito
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
Kiedy jesteś gotowy do podania, wlać około połowy sosu na dużą patelnię, wraz z kawałkami jagnięciny i dowolnymi sokami mięsnymi na półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Jagnięcina
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Podgrzać powoli na wolnym ogniu, obracając mięso w kółko, aż zostanie podgrzane. Powrót mięso na talerz, i skropić na nim zagęszczony sos z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Podawać od razu, przekazując pozostały sos przy stole.