Banany z rumianym masłem z prażonymi orzechami pekan
Banany z rumianym masłem z prażonymi orzechami pekan to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 4 i kosztuje 90 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 321 kalorii. Mieszanka skórki z cytryny, mleko, odrobina mielonego kardamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 23 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Browned Butter Heath Bar Cookies with tosty Pecans for Lauren, Smażona fasolka szparagowa z boczkiem i orzechami pekan, oraz Rumiane masło czekoladowe, toffi i tosty orzechowe.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w małej misce.
Dodaj mleko, rum i skórkę z cytryny; mieszaj, aż będzie gładka. Odstawić.
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu. Gotować 5 minut, wirowanie patelni, aż masło po prostu zaczyna się złoty.
Banany ułożyć na maśle, ściąć boki i gotować 2 minuty. Obróć banany i gotuj 1 minutę. Banany podzielić równomiernie na 4 talerze.
Wlać zarezerwowaną mieszaninę cukru pudru do tej samej patelni. Zwiększyć ciepło do średniego; gotować 2 minuty, często mieszając.
Zdjąć patelnię z ognia; wymieszać połówki orzechów pekan.
Banany polać równomiernie sosem; w razie potrzeby polać lodami waniliowymi.