BananAlaska
BananAlaska może być dobry przepis, aby rozszerzyć swoje pole receptury przystawki. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 309 kalorii, 8G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 12. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 8 godzin i 55 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką cukier, migdały, banana i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy obejmują .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
W przypadku warstw ciasteczek: w misce zagnieść 1/2 ciasta ciasteczkowego z 1/4 szklanki mąki, aż mąka zostanie dodana.
Rozwałkuj ciasto do grubości 1/4 cala na lekko posypanej mąką powierzchni. Używając patelni springform jako szablonu, Wytnij 1 duże ciastko. Powtórz z pozostałym ciastem i 1/4 szklanki mąki.
Umieścić zarówno duże ciasteczka na blachach do pieczenia lub płytach i przykryć folią.
Wstawić do zamrażalnika i schłodzić przez 15 minut.
Wyjąć z zamrażarki, umieścić na blasze i piec przez 15 do 18 minut, aż złoty kolor będzie brązowy.
Na budyń: w misce z elektrycznym mikserem ręcznym, ubić budyń i mleko, aż zgęstnieje, o 2 protokół.
Aby złożyć: na dnie 9-calowej patelni sprężynowej umieść 1 ciastka. Na wierzchu ciasteczka rozłóż zmiękczone lody. Na wierzchu pokrojone banany.
Warstwa z innym ciastkiem. Wierzch z budyniem bananowym i gładkie.
Posypać prażonymi plasterkami migdałów. Przykryć warstwą folii foliowej i warstwą folii aluminiowej. Zamrozić na minimum 8 godzin, najlepiej na noc.
W przypadku bezy: mikserem elektrycznym na średniej prędkości ubijać pasteryzowane białka do miękkich szczytów. Ubić ekstrakt z cukru i migdałów i ubić do sztywnych, ale nie suchych szczytów. Uważaj, aby nie przegryźć.
Deser wyjąć z zamrażarki.
Zdejmij patelnię springform, najpierw zwilżając ręcznik kuchenny gorącą wodą. Owiń ręcznik wokół patelni springform, aby poluzować deser.
Wyjąć z patelni springform i umieścić na talerzu odpornym na piekarnik. Przykryj bezą.
Umieść pod brojlerem na nie więcej niż 3 minuty, aż utworzą się złote szczyty. Obserwuj uważnie, ponieważ może szybko się palić.
Wyposażenie specjalne: 9-calowa patelnia typu springform .