Balsamiczny-Jeżyna Crème Brûlée
Need a bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawki? Balsamiczno - jeżyn Crème Brûlée może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 90 kalorii, 7G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka do 10-letniego octu balsamicznego, jeżyn, jogurtu greckiego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Blackberry Creme Brulee, Biała czekolada Creme Brulee z truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway}, oraz Creme Caramel, Creme Brulee, Pots de Creme dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić jeżyny i posypać octem.
Odstawić na 15 minut. Rezerwa 1/2 szklanki jagód do dekoracji. Podziel pozostałe jagody na sześć standardowych potraw flan.
W średniej misce wymieszaj jogurt z kwaśną śmietaną i podziel mieszankę między potrawy.
Mżawka z miodem. Przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Gotowe do podania, umieść naczynia na blasze do pieczenia i równomiernie posypać 1 łyżką cukru brązowego lub turbinado na każdym kremie. Za pomocą ręcznego palnika karmelizować cukier (patrz uwaga poniżej).
Dekoruj wierzch karmelizowanego cukru zarezerwowanymi jeżynami.
Ze względu na zawartość wilgoci w brązowym cukrze zaleca się wysuszyć go przed karmelizacją.
Rozłóż jasny lub ciemnobrązowy cukier na blasze do pieczenia w 1/8-calowej warstwie i piec w rozgrzanym piekarniku 135° przez 8 do 10 minut, lub aż rumiane ciemniejszy odcień.
Pozostaw do ostygnięcia, umieść w małej plastikowej torebce i zmiażdż ją dokładnie wałkiem do ciasta lub płaskim metalowym młotkiem, aby uzyskać drobne kryształy. Brązowy cukier traktowany w ten sposób ma doskonały smak po karmelizacji.
Z Crème Brûl & eacutue; e Lou Seibert Pappas. Copyright © 2005 by Lou Seibert Pappas; photographs copyright © 2005 by Alison Miksch. The Chronicle Books LLC edition wydane w 200
Przedruk za zgodą Chronicle Books.