Balsamiczny-Jeżyna Crème Brûlée

Balsamiczny-Jeżyna Crème Brûlée
Need a bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawki? Balsamiczno - jeżyn Crème Brûlée może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 90 kalorii, 7G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka do 10-letniego octu balsamicznego, jeżyn, jogurtu greckiego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Blackberry Creme Brulee, Biała czekolada Creme Brulee z truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway}, oraz Creme Caramel, Creme Brulee, Pots de Creme dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić jeżyny i posypać octem.
Składniki, których będziesz potrzebować
JeżynyJeżyny
OcetOcet
2
Odstawić na 15 minut. Rezerwa 1/2 szklanki jagód do dekoracji. Podziel pozostałe jagody na sześć standardowych potraw flan.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagodyJagody
3
W średniej misce wymieszaj jogurt z kwaśną śmietaną i podziel mieszankę między potrawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
JogurtJogurt
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Mżawka z miodem. Przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiódMiód
5
Gotowe do podania, umieść naczynia na blasze do pieczenia i równomiernie posypać 1 łyżką cukru brązowego lub turbinado na każdym kremie. Za pomocą ręcznego palnika karmelizować cukier (patrz uwaga poniżej).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier TurbinadoCukier Turbinado
BudyńBudyń
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Blow TorchBlow Torch
6
Dekoruj wierzch karmelizowanego cukru zarezerwowanymi jeżynami.
Składniki, których będziesz potrzebować
JeżynyJeżyny
CukierCukier
1
Ze względu na zawartość wilgoci w brązowym cukrze zaleca się wysuszyć go przed karmelizacją.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
2
Rozłóż jasny lub ciemnobrązowy cukier na blasze do pieczenia w 1/8-calowej warstwie i piec w rozgrzanym piekarniku 135° przez 8 do 10 minut, lub aż rumiane ciemniejszy odcień.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciemnobrązowy CukierCiemnobrązowy Cukier
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
3
Pozostaw do ostygnięcia, umieść w małej plastikowej torebce i zmiażdż ją dokładnie wałkiem do ciasta lub płaskim metalowym młotkiem, aby uzyskać drobne kryształy. Brązowy cukier traktowany w ten sposób ma doskonały smak po karmelizacji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
4
Z Crème Brûl & eacutue; e Lou Seibert Pappas. Copyright © 2005 by Lou Seibert Pappas; photographs copyright © 2005 by Alison Miksch. The Chronicle Books LLC edition wydane w 200
5
Przedruk za zgodą Chronicle Books.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Magazyn