Balsamiczny Cipollini z cytryną i liśćmi laurowymi
Balsamiczne Cipollini z cytryną i liśćmi laurowymi może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 116 kalorii, 2G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Jeśli masz ocet balsamiczny, masło, sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Cebula Cipollini Szkliwiona Balsamicznie, Balsamiczny-glazurowany słodko-kwaśny Cipollini, oraz Balsamiczna Prażona Cebula Cipollini dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu rozpuścić cukier w wodzie. Gotować na umiarkowanym ogniu bez mieszania, aż powstanie średnio-bursztynowy karmel, około 5 minut. Z ognia, ostrożnie dodać masło i 1/2 szklanki octu balsamicznego. Odstawić rondel do ognia i gotować, aż karmel się rozpuści.
Do rondla dodajemy cebulę, skórkę cytrynową, liście laurowe i wywar z kurczaka i doprowadzamy do wrzenia. Doprawić solą i pieprzem i dusić na umiarkowanie małym ogniu, aż cebula będzie bardzo miękka i szkliwiona, a płyn będzie syropowaty, około 1 1/2 godziny. Wymieszać pozostałe 2 łyżki octu balsamicznego i doprawić solą i pieprzem.