Balsamiczna Mieszana Pieczeń Warzywna

Balsamiczna Mieszana Pieczeń Warzywna
Balsamiczna Mieszana pieczeń warzywna jest jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis z 12 porcjami. Ta przystawka ma 112 kalorii, 5G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka cukinii, papryka, sól, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Grill mieszany z warzywami Balsamiczno-musztardowymi, Mieszane Pomidory Z Balsamicznym I Koperkiem Bruschetta, oraz Mieszane Warzywa Z Pomarańczami I Stek Balsamiczny dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść warstwę papierowych ręczników na blasze do pieczenia. Ułóż bakłażana w pojedynczych warstwach i posyp 1 łyżeczką soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
2
Odstawić na 30 minut. Pat dry.
3
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Wymieszać oliwę z oliwek, ocet, pozostałą sól i pieprz, i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
OcetOcet
PieprzPieprz
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Podzielić bakłażan, cukinia, czerwona cebula, papryka, i endive między 2 duże patelnie do pieczenia z boku. Delikatnie wrzucić warzywa z 3/4 mieszanego oleju i octu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula CzerwonaCebula Czerwona
WarzywaWarzywa
BakłażanBakłażan
CukiniaCukinia
PaprykaPapryka
OcetOcet
EndiveEndive
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Umieść 1 blachę do pieczenia na Dolnym stojaku piekarnika, a drugą na środkowym stojaku. Pieczemy warzywa przez 15 do 20 minut, obracając je raz i obracając Patelnie między półkami po 10 minutach. Warzywa powinny być ostre do kęsa, gdy są one gotowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
7
Ułóż warzywa w kolorowe pęczki na okrągłych lub owalnych talerzach, mieszając ze sobą różne rodzaje warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
8
Warzywa posypać solą i pieprzem, skropić pozostałą oliwą z oliwek/octem balsamicznym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet BalsamicznyOcet Balsamiczny
Sól I PieprzSól I Pieprz
WarzywaWarzywa
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
9
Podawać w temperaturze pokojowej.
10
Przepis adaptowany z zaproszenia na obiad przez Abigail Kirsch, ©1998, Doubleday.
Składniki, których będziesz potrzebować
KirschKirsch
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia27
Magazyn