Bakłażany z pomidorami i ciecierzycą
Bakłażany z pomidorami i ciecierzycą mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 346 kalorii. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 6 i kosztuje 1,13 zł za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pomidorów, melasa z granatu, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Pikantne duszone bakłażany z ciecierzycą i śliwkami, Pieczone bakłażany i pomidory, oraz Gulasz z ciecierzycy z bakłażanami, pomidorami i papryką.
Instrukcje
Pokroić bakłażany na pół wzdłuż, a następnie w-calowe plastry.
Szczotkuj je obficie olejem, posyp lekko solą i gotuj pod brojlerem przez 15 minut lub na naoliwionej patelni, obracając je raz. Nie muszą być gotowane, ponieważ będą duszone dalej w sosie.
W dużym rondlu rozgrzej czosnek w 1 łyżce oliwy z oliwek przez kilka sekund, mieszając, aż po prostu zacznie kolorować.
Dodaj pomidory i zmiażdż je delikatnie na patelni.
Dodać cukier, sól i czarny pieprz i gotować przez 15 protokół.
Dodaj melasę z granatu, włóż bakłażany i ciecierzycę i gotuj na wolnym ogniu przez 20 do 30 minut, lub aż bakłażany będą bardzo miękkie.
Podawać posypane posiekaną natką pietruszki.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;