Bakłażan Tortino w sosie Kalamata Olive Marinara

Bakłażan Tortino w sosie Kalamata Olive Marinara
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur sos, więc dać bakłażan Tortino w sosie Kalamatan Oliwa Marinara spróbować. Na $1.9 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 253 kalorie, 17g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Ten przepis z szafy gotowanie ma 1 fanów. Jeśli masz provolone, szwajcarski chard, pół na pół i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Cukinia, bakłażan i Kalamatan Oliwa Pizza, Schab jagnięcy z karczochami i czerwonym winem-SOS Oliwkowy Kalamatan, oraz Sos marinara z karczochami i oliwkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Lekko posmarować obie strony bakłażana olejem, umieścić je na blasze do pieczenia w jednej warstwie i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
2
Piec w rozgrzanym piekarniku 204° do miękkości i tylko brązowieje na wierzchu, około 15-20 minut i odstawić do ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Dodaj czosnek, płatki czerwonej papryki i Chard szwajcarski i saute, aż Chard szwajcarski zwiędła, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
5
Wymieszać w śmietanie, doprowadzić do wrzenia, zdjąć z ognia i wymieszać w provolone, aż się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProvolonProvolon
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
6
Ostudzić i wymieszać z jajkami.Spód wysmarowanej formy wiosennej przykryć 1/3 bakłażana, a następnie 1/2 szwajcarskiej mieszanki chard, 1/2 mozzarelli, 1/3 bakłażana, pozostałą szwajcarską mieszankę chard, pozostałą mozzarellę, pozostały bakłażan i wreszcie Parmigiano reggiano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Puszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, OdsączonychPuszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, Odsączonych
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Piec w rozgrzanym piekarniku 204°, aż góra będzie złotobrązowa, a boki będą bulgotać, około 25-35 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Podawać z sosem marinara.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Log (4 Uncje) Sera Koziego1 Log (4 Uncje) Sera Koziego
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia25
Rodzaje PotrawSos
Magazyn