Bakłażan słodko-kwaśny
Słodko-kwaśny bakłażan może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 2 i kosztuje 2,91 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 1030 kalorii, 20g białka, oraz 24g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz ryż, sos sojowy, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać olej z orzeszków ziemnych, można śledzić to danie główne z Solone Ciasteczka Orzechowe Toffi jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Bakłażan słodko-kwaśny, Bakłażan słodko-kwaśny, oraz Dip ze słodko-kwaśnym bakłażanem La Nonna dla podobnych receptur.
Instrukcje
Składnik1 lb. Chińskie lub Japońskie bakłażany w kostce1 czerwona papryka dzwonkowa3 łyżki sosu sojowego2 łyżki brązowego cukru2 łyżki octu ryżowego1 ząbek czosnku, mielony1 / 4 łyżki cayenne (opcjonalnie, dodaje spiciniess) 2 łyżki skrobi kukurydzianej 3 łyżki oleju z orzeszków ziemnych (lub innego oleju o wysokim punkcie dymu)1 łyżka nasion sezamu
Sól i pieprz do smaku 2 szklanki gotowanego ryżu długoziarnistego, białego lub brązowego (opcjonalnie)