Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj bakłażana parmezanu ze świeżym Mozzarellanem. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 461 kalorii, 17g białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pastę pomidorową, oregano, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać bułkę tartą można śledzić to danie główne z Strudel Jabłkowy jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Bakłażan parmezan ze świeżą mozzarellą, Grillowany bakłażan i świeży Mozzarellan na Ciabatcie z pieczoną czerwoną papryką, majonezem czosnkowym, świeżą bazylią i rukolą, oraz Wysoka Bakłażanowa Lasagna ze świeżą mozzarellą.
Instrukcje
1
Rozgrzać 1/4 szklanki oleju w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie brązowieć, 6-8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
3
Dodać posiekany czosnek i gotować, mieszając, aż pachnące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
4
Dodać koncentrat pomidorowy i gotować, mieszając, aż zacznie ciemnieć, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Pomidorowa
5
Dodaj pomidory, miażdżąc je rękami podczas dodawania; doprawić solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, częściowo przykryte, tłuczenie pomidorów od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, 15-20 minut. Odstawić sos pomidorowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Sos Pomidorowy
Pomidor
6
Rozgrzej piekarnik do 204°. za pomocą obieraczki do warzyw usuń skórę z zaokrąglonej strony każdej połowy bakłażana, pozostawiając 1 " pasek skóry wokół ciętych krawędzi. Bakłażany podzielić, gałązki oregano, całe ząbki czosnku i 1/2 szklanki oleju między 2 duże obramowane blachy do pieczenia. Bakłażany obłożyć olejem; doprawić solą i pieprzem i ułożyć ścięte bokiem. Przykryć blachy do pieczenia szczelnie folią i piec, aż bakłażany będą bardzo miękkie, 40-45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki Czosnku
Sól I Pieprz
Bakłażan
Warzywa
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Obieraczka
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
Folia Aluminiowa
7
Wrzucić bułkę tartą i pozostałe 2 łyżki oleju w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Przenieść bakłażany, oregano i czosnek do 2 dużych płytkich naczyń do pieczenia, umieszczając bakłażany pokroić bokiem. Najlepiej bakłażany z sosem pomidorowym i mozzarellą, następnie posypać bułką tartą i parmezanem.
DO AHEAD: sos pomidorowy można zrobić 3 dni wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy
11
Schłodzić; przykryć i schłodzić. Bakłażany można gotować 1 dzień wcześniej. Kryj się, wyluzuj. Całe danie można zmontować 4 godziny wcześniej. Kryj się i wyluzuj.