Bakłażan Parmezan Pizza
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj bakłażana parmezan Pizzan. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 253 kalorie, 13g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 5. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz bakłażan, liście bazylii, sos marinara i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Bakłażan Parmezan Pizza, Bakłażan (Bakłażan) Parmezan Pizza, oraz Chrupiące pieczone frytki z bakłażanem z sosem marinara (akan bakłażan parmezan frytki!) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozprowadzić 3/4 szklanki sosu marinara na przygotowanym cieście (patrz "wszystko o cieście" poniżej), i posypać 2 1/2 uncji rozdrobnione części odtłuszczone ser mozzarella (o 3/4 szklanki). Dollop 1/2 Puchar część-odtłuszczone ser ricotta na pizzy, i top z 3 plasterki świeżych pomidorów śliwkowych i 3/4 Funt pieczone plasterki bakłażana.
Posypać 1 łyżką drobno startego parmezanu i piec w 450 przez 1012 minut lub do złotego koloru.
Posypać świeżymi liśćmi bazylii, pokroić w 5 plastrów i podawać.
Gdzie go kupić: możesz dostać ciasto na pizzę w lodówce w lokalnej pizzerii lub supermarkecie(Trader Joe ' s, Whole Foods i Albertsons robią świetne).
Niech ciasto siedzieć w temperaturze pokojowej przez 15 minut przed walcowanie go, i ustawić stojak piekarnik w najniższej pozycji. Następnie postępuj zgodnie z tymi wskazówkami, dodaj polewy i upiec.
Przygotowanie pizzy: Rozgrzej piekarnik do 45
Rozwałkuj 1 (1-funt) pełnoziarniste lub zwykłe ciasto do pizzy kupione w sklepie na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą wałka do ciasta z mąką w 13-calowy okrągły lub 13-x 12-calowy prostokąt. Lekko spryskać dużą blachę do pieczenia oliwą z oliwek; posypać mąką kukurydzianą.
Ciasto przełożyć na przygotowany arkusz.
Zwiń boki 1 cala, aby utworzyć obręcz.