Bakłażan parmezan: Parmigiana di Melanzane
Bakłażan parmezan: Parmigiana di Melanzane może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.78 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 39g białka, 59G tłuszczu, oraz w sumie 887 kalorii. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 16 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz bakłażan, liście tymianku, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest świetne. Spróbuj Bakłażan parmezan (Melanzane alla Parmigiana), Parmigiana di Melanzane (bakłażan parmezan) i sos pomidorowy ze świeżych ziół, oraz Bakłażan, pomidor i parmezan (Melanzane alla Parmigiana) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Umyć i osuszyć ręcznikiem bakłażana. Pokrój bakłażana poziomo o grubości 1/4 cala.
Umieścić plastry w dużym durszlaku, posypać solą i odstawić na odpoczynek około 30 minut.
Odcedzić i opłukać bakłażan i osuszyć na ręcznikach.
Na patelni saute rozgrzać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, aż do samego palenia. Naciśnij odsączone kawałki bakłażana do przyprawionej mieszanki okruchów chleba i saute, aż światło złoty kolor z obu stron. Powtórz ze wszystkimi kawałkami. Na blasze z ciastkami ułóż 4 największe kawałki bakłażana.
Umieść 2 łyżki sosu pomidorowego na każdym kawałku i umieść cienki plasterek mozzarelli na każdym z nich.
Posypać Parmigiano i top każdy z kolejnym najmniejszym kawałkiem bakłażana, następnie sosem, a następnie mozzarellą. Powtarzaj proces nakładania, aż wszystkie składniki zostaną użyte, kończąc ponownie Parmigiano.
Umieść patelnię w piekarniku i piec, aż górna część każdego małego stosu będzie złotobrązowa i bąbelkowa, o 15 protokół.
W rondlu 3-quart rozgrzać oliwę na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek i gotować, aż miękkie i światło złoty brąz, o 8 do 10 protokół.
Dodać tymianek i marchewkę i gotować 5 minut więcej, aż marchewka jest dość miękka.
Dodaj pomidory i sok i doprowadzić do wrzenia, często mieszając. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, aż tak grube jak gorące płatki. Doprawić solą i podawać.
Ten sos utrzymuje 1 tydzień w lodówce lub do 6 miesięcy w zamrażarce.