Bakłażan i suszone na słońcu pomidory
Bakłażan i suszone na słońcu pomidory mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten wegański przepis służy 8 i kosztuje 1,26 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 177 kalorii, 3G białka, oraz 13g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka czosnku, oliwy z oliwek, bakłażana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Makaron z karczochami i suszonymi pomidorami, Sun Suszone pomidory Pesto makaron z Zoodles, oraz Easy Vegan Sun Suszone Pesto Pomidorowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204° z półką w środku.
Odetnij i odrzuć czubek głowy czosnku, aby odsłonić goździki.
Wierzch głowy posmarować 1/2 łyżki oliwy z oliwek. Zawiń czosnek w folię i piecz do miękkości, około 45 minut. Ostudzić do ogrzania, a następnie wycisnąć ząbki czosnku ze skórek do małej miseczki, odrzucając Skórki.
Tymczasem pokroić bakłażana na kawałki 1/2 cala i wrzucić 1 1/2 łyżeczki soli w dużym durszlaku.
Niech spuścić 30 minut. Wycisnąć bakłażan w ręczniku kuchennym, aby usunąć płyn.
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w 12-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, aż się połyska, następnie podsmażyć jedną trzecią bakłażana, aż rumiane i miękkie, o 6 protokół.
Przenieść do miski. Pozostałe bakłażany ugotować w Oliwie w ten sam sposób (w 2 partiach), przekładając do miski.
Dodaj 1 szklankę ugotowanego bakłażana do czosnku i grubo rozgnieść razem. Pozostałe bakłażany wymieszać z suszonymi pomidorami (bez oleju pomidorowego), natką pietruszki, bazylią, sokiem z cytryny i 3/4 łyżeczki pieprzu. Doprawić solą i skropić olejem pomidorowym.
Zinfandel '07 orChâteau de Chamirey
Spread, bez ziół, może być wykonany 1 dzień wcześniej i schłodzony. Doprowadzić do temperatury pokojowej i wymieszać zioła przed podaniem.