Bakłażan i pomidor Tagine
Bakłażan i pomidor Tagine jest jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 117 kalorii. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ząbki czosnku, pomidory w puszkach, mielony kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pikantny bakłażan i Tagine jajeczny, Kolendra Oberżyna Tagine, oraz Kefta, Pomidor I Jajko Tagine.
Instrukcje
Posypać bakłażan z 1/4 łyżeczki soli; odstawić 20 protokół. Spłukać; osuszyć.
Umieść bakłażana na patelni z galaretką pokrytej sprayem do gotowania. Obłożyć bakłażana sprayem do gotowania.
Piec w 425 przez 30 minut lub aż bakłażan będzie miękki, mieszając raz.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj paprykę do patelni; smażyć 5 minut lub do miękkości. Odstawić.
Połącz pastę pomidorową, paprykę, kminek, czosnek i pomidory w małym holenderskim piekarniku na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia; dusić 3 protokół.
Dodaj bakłażana na patelnię; gotować 5 protokół.
Dodaj pozostałe 1/2 łyżeczki soli i czarnego pieprzu. Zamieszaj sokiem; dekoruj papryką.