Bakłażan i Manchego wypełnione Chile Relleno z sosem Paprykowo-balsamicznym

Bakłażan i Manchego wypełnione Chile Relleno z sosem Paprykowo-balsamicznym
Bakłażan i Manchego wypełnione Chile relleno z czerwoną papryką-sosem balsamicznym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 64G tłuszczu, oraz w sumie 1347 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 7,66 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 48 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Jeśli masz jajka, mąkę, pieczoną paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć creme fraiche można śledzić to danie główne z Ciasto Brzoskwiniowo-Kremowe Fraiche jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 87%, co jest niesamowite. Spróbuj Bakłażan i Manchego wypełnione Chile Relleno z sosem Paprykowo-balsamicznym, Grillowana Sałatka z bakłażanem i serem Manchego ze świeżą bazylią i glazurą Balsamiczno-pieprzową, oraz Pieczone w piekarniku Chile Relleno z sosem Chipotle Asado dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Bakłażan wrzucić z oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem i umieścić na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Umieść blachę do pieczenia w piekarniku i piecz przez 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
5
Wyjąć blachę do pieczenia z piekarnika i wrzucić z czosnkiem i oregano i umieścić z powrotem do piekarnika na kolejne 10 minut, aż bakłażan jest lekko złocisty brązowy i miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
6
Wyjąć z piekarnika, dodać natkę pietruszki i delikatnie wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Lekko ostudzić.
8
Umieść bakłażana w misce i wrzuć do serów. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
9
Połącz składniki w blenderze i zmiksuj na gładką masę. Odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
10
Doprowadzić ocet do wrzenia w małym niereaktywnym rondlu i gotować, aż zgęstnieje i zredukowana do około 3/4 szklanki. Miód wymieszać i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
MiódMiód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
11
Wszystkie składniki ubić w dużej misce. Odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
12
Podziel nadzienie z bakłażana między papryki, ściskając je w kształt pieprzu (pieczona papryka jest bardzo delikatna i może zacząć łzawić, ale będzie dobrze).
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
PaprykaPapryka
PieprzPieprz
13
Mąkę wyłożyć na talerz i doprawić solą i pieprzem. Zagrzebać pieprz całkowicie w mące i odsączyć nadmiar. Paprykę zanurzyć w cieście piwnym i pozostawić nadmiar do odsączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PaprykaPapryka
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
PiwoPiwo
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
14
Mąkę kukurydzianą ułożyć na talerzu i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
PieprzPieprz
15
Na dużej patelni rozgrzej olej do 370 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
16
Paprykę smażyć partiami, obracając do lekko brązowego, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
17
Osuszyć na ręcznikach papierowych. Łyżka trochę sosu na środku talerza.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
18
Na wierzch sosu ułożyć relleno i skropić relleno balsamiczną redukcją.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
19
Dekoruj natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać

Składniki

7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 duży bakłażan, obrany i pokrojony w 1/2-calowe rundy (potrzebujesz co najmniej 8 rund)1 duży bakłażan, obrany i pokrojony w 1/2-calowe rundy (potrzebujesz co najmniej 8 rund)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)siekany chipotle w adobosiekany chipotle w adobo3(zima)creme fraichecreme fraiche3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibutelka ciemnego piwabutelka ciemnego piwa3Japońskie bakłażany, skórki i pokroić w 1/2-calową kostkęJapońskie bakłażany, skórki i pokroić w 1/2-calową kostkę3largesCiasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)drobno posiekane świeże płaskie liście pietruszkidrobno posiekane świeże płaskie liście pietruszki3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna2(zima)mąka uniwersalnamąka uniwersalna1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)drobno posiekany czosnekdrobno posiekany czosnek3do 4 prażonych ząbków czosnkudo 4 prażonych ząbków czosnku1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkitarty ser Manchegotarty ser Manchego2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkitarty Monterey Jacktarty Monterey Jack596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)2(zima)drobno posiekane świeże liście oreganodrobno posiekane świeże liście oregano1zostawićŚwieżo posiekana natka pietruszki, do dekoracjiŚwieżo posiekana natka pietruszki, do dekoracji9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 mała czerwona lub zielona papryczka jalapeno1 mała czerwona lub zielona papryczka jalapeno1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa3pieczona czerwona papryka, obrana, posiekana i posiekanapieczona czerwona papryka, obrana, posiekana i posiekana4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka kukurydziana żółtamąka kukurydziana żółta41 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejdo 6 średnich, papryki poblano, pieczone w piekarniku, wysiewane i starannie obranedo 6 średnich, papryki poblano, pieczone w piekarniku, wysiewane i starannie obrane
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia32
Magazyn