Bakłażan clausona Gàteau z Czerwonym i żółtym Coulis papryki
Clauson bakłażan Gàteau z czerwoną i żółtą papryką Coulis może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 224 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.62 za porcję. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać sól, liście szpinaku, bakłażany, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Żółta papryka Panzanella z " stołu rodzinnego, Sałatka z pieczonego kurczaka z żółtą papryką i plastrami cytryny, oraz Filiżanki Fillo z włoską kiełbasą, orzeszkami pinii i żółtą papryką.
Instrukcje
Pokrój 1 bakłażana w poprzek na 8 (1/4 cala grubości) okrągłych plasterków.
Pokroić drugiego bakłażana wzdłuż na 8 (1/4-cala grubości) podłużne plastry.
Umieść wszystkie plastry bakłażana w dużej misce; wlać mleko na plastry bakłażana i odstawić 5 minut.
Odcedzić w durszlaku, a plastry bakłażana osuszyć ręcznikami papierowymi.
1 łyżkę oleju posmarować plasterkami bakłażana i posypać plasterkami 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu i 1/8 łyżeczki soli.
Umieść plastry bakłażana na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania i grilluj 3 minuty z każdej strony lub do miękkości. Odstawić.
Czerwoną i żółtą paprykę przeciąć na pół wzdłuż; wyrzucić nasiona i błony.
Ułożyć paprykę, skórkę do góry, na wyłożonej folią blasze do pieczenia; spłaszczyć ręką. Broil 15 minut lub do poczernienia.
Umieścić paprykę w zip-top heavy-duty plastikowej torbie i uszczelnić; odstawić 10 minut. Skórki obrać i wyrzucić. Grubo posiekać paprykę i odstawić.
Doprowadzić 3 ćwiartki wody do wrzenia w dużym holenderskim piekarniku.
Dodaj szpinak i gotuj 30 sekund.
Dobrze odcedzić i ostudzić. Szpinak wycisnąć, aż będzie ledwo wilgotny; odstawić.
Podgrzać 1 łyżeczkę oleju w rondlu na średnim ogniu.
Dodaj szalotki i czosnek, i saute 2 protokół.
Dodaj 1 szklankę posiekanego pomidora, posiekaną bazylię, 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu, 1/8 łyżeczki soli i cukru i gotuj 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Umieść 1 Okrągły plasterek bakłażana na dnie każdego z 4 (10 uncji) ramekinów pokrytych sprayem do gotowania. Boki linii każdego ramekina z 2 podłużnymi plastrami bakłażana.
Warstwa pieczonej czerwonej papryki, szpinaku, mieszanki pomidorów i prażonej żółtej papryki równomiernie wśród ramekinów; top z pozostałymi okrągłymi plastrami bakłażana, mocno naciskając, aby zapakować.
Umieść ramekiny na blasze do pieczenia; piec w 250 przez 20 minut. Odwróć ramekiny na poszczególne płytki. Łyżka żółtej papryki Coulis i czerwonej papryki coulis naprzemiennie wokół każdego gteau, używając 1 łyżki stołowej na każdy" basen " sosu; top każdy z 1 łyżeczką posiekanego pomidora i gałązką bazylii.