Bakłażan, ciecierzyca i pomidor Curry
Przepis bakłażan, ciecierzyca i pomidor Curry jest gotowy w około 35 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 347 kalorii, 10g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 2,16 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz mleko kokosowe, bakłażan, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pomidorowo-Ciecierzycowe Curry w skorupkach bakłażana, Bakłażan i Curry z ciecierzycy, oraz Bakłażan, Ziemniaki I Curry Z Ciecierzycy.
Instrukcje
W bardzo dużej, głębokiej patelni, rozgrzać oliwę z oliwek.
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zaczną mięknąć, o 3 protokół.
Dodać imbir i czosnek i gotować, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodać curry i gotować, aż pachnące, o 30 sekund.
Dodać bakłażan, ciecierzycę, bulion i mleko kokosowe i doprowadzić do duszenia. Przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu, aż bakłażan zacznie mięknąć, o 8 protokół.
Pomidory wymieszać z curry, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż bakłażan będzie miękki, o 3 minuty dłużej. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z kolendrą i podawać.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. David & Nadia Chenin Blanc z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 36 dolarów za butelkę.
![David & Nadia Chenin Blanc]()
David & Nadia Chenin Blanc
Chenin Blanc ze Swartlandu po raz kolejny skupia się na różnych starych winnicach, od nasadzeń w latach 1962-1982 i opartych na granicie z Paardeberg, zmieszanym ze schale/schist od wschodu, gliną od północy i żelazem z zachodniej części Swartlandu. Winorośl uprawiana na suchym lądzie przetrwała próbę czasu i pokazuje ostateczny powód, dla którego Chenin Blanc jest ich głównym celem w Swartland. Cała masa tłoczona i naturalnie fermentowana, dojrzewana przez 11 miesięcy w starych, neutralnych beczkach z francuskiego dębu.