Indyjska Baklava może być tylko middl eastern przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 3. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 112g tłuszczu, oraz w sumie 1790 kalorii. Na 9,56 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilku osobom naprawdę spodobał się ten deser. Jeśli masz migdały, pistacje, nitki szafranowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Baklava, Baklava, oraz Baklava dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Szafran zmiażdżyć moździerzem i tłuczkiem lub na talerzu za pomocą uchwytu drewnianej łyżki. W małym rondlu wymieszaj cukier, 3/4 szklanki wody i szafran. Gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż płyn zmniejszy się do 1 1/2 szklanki, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szafran
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I Tłuczki
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Ostudzić, a następnie wymieszać z wodą różaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Różana
3
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
W robocie kuchennym wiruj orzechy włoskie, migdały, kardamon i gałkę muszkatołową, aż orzechy zostaną grubo zmielone.
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Rozwiń filo długim bokiem skierowanym do Ciebie i pokrój na pół na dwa 9 na 13 cali. sztuk. Ułóż kawałki i przykryj ręcznikiem kuchennym, aby nie wyschnąć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
6
Szczotka dół i boki 9-przez 13-in. naczynie do pieczenia z ghee. Odkleić 1 arkusz filo, położyć na patelni i szczotkować ghee.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ghee
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
7
Warstwa 12 więcej arkuszy na górze, szczotkowanie każdy z ghee (to jest w porządku, jeśli niektóre arkusze są podarte lub nie dopasowanie równomiernie w patelni).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ghee
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
8
Połowę mieszanki orzechów posypać filo.
9
Połóż kolejny arkusz filo na górze, zbierając go, aby pasował do patelni i szczotkując ghee. Powtórz z 12 arkuszami filo, każdy z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ghee
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
10
Posypać pozostałą mieszaninę orzechów.
11
Warstwa pozostałych arkuszy filo na wierzchu, masując każdy jak wcześniej.
12
Baklavę pokroić na 35 kwadratów.
13
Piec, aż top będzie złoty i ostry i krawędzie odciągnąć od boków patelni, 1 1/2 do 1 3/4 godziny. Chłodna patelnia na stojaku 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, Obrane
14
Syrop szafranowy polać bakławą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szafran
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
15
Odstawić, aby wchłonąć większość syropu, co najmniej 3 godziny (noc jest lepsza).
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
16
Posypać każdy kwadrat 1/4 łyżeczki. mielone pistacje.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
17
* Znajdź szafran, woda różana i ghee w dobrze zaopatrzonych sklepach spożywczych i indyjskich rynkach. Aby ghee, dusić masło, aż złoty, 10 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Różana
Szafran
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Ghee
18
Wlać przez sitko wyłożone gazą i przechowywać szczelnie.