Baklava Indyjska

Baklava Indyjska
Indyjska Baklava może być tylko middl eastern przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 3. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 112g tłuszczu, oraz w sumie 1790 kalorii. Na 9,56 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilku osobom naprawdę spodobał się ten deser. Jeśli masz migdały, pistacje, nitki szafranowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Baklava, Baklava, oraz Baklava dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Szafran zmiażdżyć moździerzem i tłuczkiem lub na talerzu za pomocą uchwytu drewnianej łyżki. W małym rondlu wymieszaj cukier, 3/4 szklanki wody i szafran. Gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż płyn zmniejszy się do 1 1/2 szklanki, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Ostudzić, a następnie wymieszać z wodą różaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda RóżanaWoda Różana
3
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
4
W robocie kuchennym wiruj orzechy włoskie, migdały, kardamon i gałkę muszkatołową, aż orzechy zostaną grubo zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
Krótkie Laski CynamonuKrótkie Laski Cynamonu
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
5
Rozwiń filo długim bokiem skierowanym do Ciebie i pokrój na pół na dwa 9 na 13 cali. sztuk. Ułóż kawałki i przykryj ręcznikiem kuchennym, aby nie wyschnąć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
6
Szczotka dół i boki 9-przez 13-in. naczynie do pieczenia z ghee. Odkleić 1 arkusz filo, położyć na patelni i szczotkować ghee.
Składniki, których będziesz potrzebować
GheeGhee
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
7
Warstwa 12 więcej arkuszy na górze, szczotkowanie każdy z ghee (to jest w porządku, jeśli niektóre arkusze są podarte lub nie dopasowanie równomiernie w patelni).
Składniki, których będziesz potrzebować
GheeGhee
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
8
Połowę mieszanki orzechów posypać filo.
9
Połóż kolejny arkusz filo na górze, zbierając go, aby pasował do patelni i szczotkując ghee. Powtórz z 12 arkuszami filo, każdy z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GheeGhee
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
10
Posypać pozostałą mieszaninę orzechów.
11
Warstwa pozostałych arkuszy filo na wierzchu, masując każdy jak wcześniej.
12
Baklavę pokroić na 35 kwadratów.
13
Piec, aż top będzie złoty i ostry i krawędzie odciągnąć od boków patelni, 1 1/2 do 1 3/4 godziny. Chłodna patelnia na stojaku 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
14
Syrop szafranowy polać bakławą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
15
Odstawić, aby wchłonąć większość syropu, co najmniej 3 godziny (noc jest lepsza).
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
16
Posypać każdy kwadrat 1/4 łyżeczki. mielone pistacje.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
17
* Znajdź szafran, woda różana i ghee w dobrze zaopatrzonych sklepach spożywczych i indyjskich rynkach. Aby ghee, dusić masło, aż złoty, 10 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda RóżanaWoda Różana
SzafranSzafran
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
GheeGhee
18
Wlać przez sitko wyłożone gazą i przechowywać szczelnie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia6
Magazyn