Baklava

Baklava
Przepis Baklavan jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super Wegetariańskie opcja dla miłośników Środkowo-Wschodniej żywności. Na 43 grosze za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 48. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 186 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz masło, miód, zmielone goździki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Baklava, Baklava, oraz Baklava dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Wymieszać orzechy włoskie, cukier i przyprawy i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
PrzyprawyPrzyprawy
CukierCukier
3
Podczas pracy trzymaj arkusze filo pokryte plastikową folią, aby nie wyschły.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
4
Umieść 1 arkusz filo na dnie szalki z galaretką (12 cali x 16 cali).
Składniki, których będziesz potrzebować
GalaretkaGalaretka
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Ciasto lekko posmarować roztopionym masłem. Powtarzaj ten proces, aż na patelni znajdzie się 8 arkuszy filo.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Posypać jedną trzecią mieszaniny orzechów na arkuszach phyllo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto FiloCiasto Filo
7
Umieść 4 kolejne arkusze filo na wierzchu orzechów, szczotkując roztopione masło między każdym arkuszem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
OrzechyOrzechy
8
Umieść kolejną jedną trzecią mieszaniny orzechów na cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
9
Warstwy pozostałe arkusze filo na wierzchu orzechów, szczotkowanie roztopionego masła w między każdym arkuszu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
OrzechyOrzechy
10
Umyj górną warstwę masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
11
Przyciąć krawędzie tak, aby nie stały powyżej poziomu ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
12
Ciasto pokroić w 2-calowe kwadraty, upewniając się, aby nie przeciąć dolnej warstwy ciasta filo. Pozostawienie dolnej warstwy nieprzyciętej pozwoli syropowi na bardziej wydajne zanurzenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto FiloCiasto Filo
SyropSyrop
13
Piec w temperaturze 191° przez 25-30 minut lub aż górna warstwa Fillo nabiera jasnego złocisto-brązowego koloru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Podczas pieczenia ciasta przygotować syrop.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
SyropSyrop
15
Połącz wszystkie składniki i doprowadzić do wrzenia.
16
Usuń goździki i skórkę cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
GoździkiGoździki
17
Wyjmij patelnię z piekarnika i natychmiast wlej gorący syrop na baklawę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
18
Przed podaniem odstawić baklavę do ostygnięcia w temperaturze pokojowej. Pokrój dolną warstwę ciasta filo i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto FiloCiasto Filo
19
Wydrukowane za zgodą Gourmet Meals w minutach przez Culinary Institute of America ©2004 Lebhar-Friedman Books
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje48
Ocena Zdrowia0
Magazyn