Baklava

Baklava
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Baklavan. Jedna porcja zawiera 146 kalorii, 1G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 60. Niewiele osób robiło ten przepis, a 7 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Można go uznać za bardzo przystępny cenowo, kosztujący około 40 centów za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jeśli masz pod ręką miód, laski cynamonu, skórkę pomarańczową i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Baklava, Baklava, oraz Baklava dla podobnych receptur.

Składniki

1Batoniki toffi Heathlody waniliowe i dodatkowe orzechy pekanlody waniliowe i dodatkowe orzechy pekan2laski cynamonu (lub 1/2 łyżeczki zmielonego cynamonu)laski cynamonu (lub 1/2 łyżeczki zmielonego cynamonu)4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecoarsley mielone migdały (upewnij się, że orzechy, których używasz, są świeże, bardzo niedawno zakupione)coarsley mielone migdały (upewnij się, że orzechy, których używasz, są świeże, bardzo niedawno zakupione)0Batoniki toffi Heathgoździki mielonegoździki mielone4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemiód (najlepiej Grecki miód tymiankowy, ale nic wielkiego, jeśli nie można go dostać, należy jednak użyć dobrej jakości miodu)miód (najlepiej Grecki miód tymiankowy, ale nic wielkiego, jeśli nie można go dostać, należy jednak użyć dobrej jakości miodu)12 łyżeczki czosnku w proszkukrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczonekrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczone4caleskórka cytrynowa (bez pestki - długi kawałek)skórka cytrynowa (bez pestki - długi kawałek)1Batoniki toffi Heath1 ciasto funtowe z żurawiną, pokrojone w kostki o wymiarach 1/2 cala, tak aby uzyskać 2 szklanki (można też wykorzystać 2 szklanki resztek ciasta duńskiego lub pączków w połączeniu z suszoną żurawiną – patrz poniżej)1 ciasto funtowe z żurawiną, pokrojone w kostki o wymiarach 1/2 cala, tak aby uzyskać 2 szklanki (można też wykorzystać 2 szklanki resztek ciasta duńskiego lub pączków w połączeniu z suszoną żurawiną – patrz poniżej)4caleskórka pomarańczowa (bez pestki-długi kawałek)skórka pomarańczowa (bez pestki-długi kawałek)4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.ciasto filociasto filo2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.masło niesolone, rozpuszczone (nie używaj mniej, To właśnie sprawi, że Twoja baklava będzie smakować wyjątkowo,a to musi być masło!)masło niesolone, rozpuszczone (nie używaj mniej, To właśnie sprawi, że Twoja baklava będzie smakować wyjątkowo,a to musi być masło!)9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecoarsley mielone orzechy włoskie (bardzo świeże)coarsley mielone orzechy włoskie (bardzo świeże)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)świeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)12 3/4 szklanki całych migdałów, ze skórką i uprażonychcałecałe
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje60
Ocena Zdrowia1
Magazyn