Bakłażan pieczony w ziołach z kaparami i oliwkami: Melanzane alla Griglia
Pieczony bakłażan ziołowy z kaparami i oliwkami: Melanzane alla Griglia wymaga około 25 minut od początku do końca. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 188 kalorii, 6G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Za 2,43 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka oliwy z oliwek, soli i pieprzu, listków mięty i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 66%. Podobne przepisy to Bakłażan parmezan (Melanzane alla Parmigiana), Bakłażan z kaparami i oliwkami, oraz Wermiszel z pomidorami, oliwkami i kaparami (Vermicelli alla puttanesca).
Instrukcje
Za pomocą małego noża do obierania wykonaj serię krzyżyków na ciętej powierzchni każdej połowy bakłażana, wcinając się w miąższ, ale nie przez skórę.
W średniej misce połącz oliwki, kapary, miętę i bazylię i lekko rozgnieć widelcem, aby uzyskać grubą pastę. Dodaj sól i pieprz do smaku, starty ser i dobrze wymieszaj. Wciśnij miksturę w kawałki każdego bakłażana.
Umieść bakłażany pokrojoną stroną do góry na grillu lub ruszcie dla brojlerów i skrop je odrobiną oliwy z oliwek. Podsmaż przez około 8 minut lub do momentu, gdy wierzchołki będą chrupiące i bulgoczące.
Podawać w temperaturze pokojowej.