Bakłażan parmezan ze świeżą mozzarellą

Bakłażan parmezan ze świeżą mozzarellą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj bakłażana parmezanu ze świeżym Mozzarellanem. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 461 kalorii, 17g białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pastę pomidorową, oregano, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać bułkę tartą można śledzić to danie główne z Strudel Jabłkowy jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Bakłażan parmezan ze świeżą mozzarellą, Grillowany bakłażan i świeży Mozzarellan na Ciabatcie z pieczoną czerwoną papryką, majonezem czosnkowym, świeżą bazylią i rukolą, oraz Wysoka Bakłażanowa Lasagna ze świeżą mozzarellą.

Instrukcje

1
Rozgrzać 1/4 szklanki oleju w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie brązowieć, 6-8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
3
Dodać posiekany czosnek i gotować, mieszając, aż pachnące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
4
Dodać koncentrat pomidorowy i gotować, mieszając, aż zacznie ciemnieć, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
5
Dodaj pomidory, miażdżąc je rękami podczas dodawania; doprawić solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, częściowo przykryte, tłuczenie pomidorów od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, 15-20 minut. Odstawić sos pomidorowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sos PomidorowySos Pomidorowy
PomidorPomidor
6
Rozgrzej piekarnik do 204°. za pomocą obieraczki do warzyw usuń skórę z zaokrąglonej strony każdej połowy bakłażana, pozostawiając 1 " pasek skóry wokół ciętych krawędzi. Bakłażany podzielić, gałązki oregano, całe ząbki czosnku i 1/2 szklanki oleju między 2 duże obramowane blachy do pieczenia. Bakłażany obłożyć olejem; doprawić solą i pieprzem i ułożyć ścięte bokiem. Przykryć blachy do pieczenia szczelnie folią i piec, aż bakłażany będą bardzo miękkie, 40-45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
Sól I PieprzSól I Pieprz
BakłażanBakłażan
WarzywaWarzywa
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
7
Wrzucić bułkę tartą i pozostałe 2 łyżki oleju w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Przenieść bakłażany, oregano i czosnek do 2 dużych płytkich naczyń do pieczenia, umieszczając bakłażany pokroić bokiem. Najlepiej bakłażany z sosem pomidorowym i mozzarellą, następnie posypać bułką tartą i parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos PomidorowySos Pomidorowy
Bułka TartaBułka Tarta
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
BakłażanBakłażan
ParmezanParmezan
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
CzosnekCzosnek
9
Piec, aż mozzarella jest bulgotanie i bułka tarta są złote, 25-30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
DO AHEAD: sos pomidorowy można zrobić 3 dni wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos PomidorowySos Pomidorowy
11
Schłodzić; przykryć i schłodzić. Bakłażany można gotować 1 dzień wcześniej. Kryj się, wyluzuj. Całe danie można zmontować 4 godziny wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia18
Magazyn