Bajgle

Bajgle
Bajgle to wegańskie przystawka. Na 32 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 293 kalorie, 10g białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz sodę oczyszczoną, niebieloną mąkę chlebową, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Bajgle, Bajgle, oraz Wszystko Bajgle dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do przodu
2
Aby ciasto wymieszać syrop słodowy, drożdże i sól do letniej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop SłodowySyrop Słodowy
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
3
Umieścić mąkę w misce i wlać mieszaninę syropu słodowego. Jeśli używasz miksera, użyj haka do ciasta i mieszaj na najniższej prędkości przez 3 minuty. Jeśli mieszasz ręcznie, użyj dużej, solidnej łyżki i mieszaj przez około 3 minuty, aż dobrze się wymieszasz. Ciasto powinno tworzyć sztywną, grubą kulkę, a mąka powinna być w pełni uwodniona; jeśli nie jest, wymieszaj trochę więcej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop SłodowySyrop Słodowy
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Pozostaw ciasto na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
5
Wznowić mieszanie z hakiem ciasta na najniższej prędkości przez kolejne 3 minuty lub przenieść do bardzo lekko mąki powierzchni roboczej i ugniatać ręcznie przez około 3 minut, aby wygładzić ciasto i rozwijać glutenu. Ciasto powinno być sztywne, ale elastyczne, z satynowym, ledwo lepkim odczuciem. Jeśli ciasto wydaje się zbyt miękkie lub zbyt lepkie, wymieszać lub zagnieść w nieco większej ilości mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
6
Umieść ciasto w czystej, lekko naoliwionej misce, przykryj miskę szczelnie folią i pozostaw ciasto do wyrośnięcia w temperaturze pokojowej przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Gdy będziesz gotowy do ukształtowania bajgli, przygotuj patelnię z arkuszami, wykładając ją papierem do pergaminu lub matą silikonową, a następnie zaparowując olejem w sprayu lub lekko pokrywając olejem. Ciasto podzielić na 6 do 8 równych kawałków. (Typowy obwarzanek jest około 4 uncji lub 113 gramów przed pieczeniem, ale można je zmniejszyć. Jeśli zrobisz więcej niż 6 bajgli, może być konieczne przygotowanie 2 arkuszy patelni.) Uformuj każdy kawałek w luźną kulkę, zwijając ją na czystej, suchej powierzchni roboczej za pomocą kubka. (Nie używaj mąki na powierzchni roboczej. Jeśli ciasto ślizga się i nie pęka, wytrzyj powierzchnię wilgotnym ręcznikiem papierowym i spróbuj ponownie; niewielka część wilgoci zapewni wystarczającą przyczepność, aby ciasto uformowało się w kulkę.) Istnieją dwie metody kształtowania kulek w bajgle.
Składniki, których będziesz potrzebować
BajgielBajgiel
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Pierwszą metodą jest przebicie otworu przez środek piłki, aby stworzyć kształt pączka. Trzymając ciasto kciukami w otworze, obracaj ciasto rękami, stopniowo rozciągając je, tworząc otwór o średnicy około 2 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
9
Druga metoda, preferowana przez profesjonalnych twórców bajgli, polega na użyciu obu rąk (i sporego nacisku), aby rzucić piłkę w linę o długości około 8 cali na czystej, suchej powierzchni roboczej. (Ponownie przetrzyj powierzchnię wilgotnym ręcznikiem, jeśli to konieczne, aby wytworzyć wystarczające tarcie na powierzchni roboczej.) Lekko zwężaj linę na każdym końcu i zwilż ostatni cal końców.
Składniki, których będziesz potrzebować
BajgielBajgiel
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
10
Umieść jeden koniec ciasta w dłoni i owiń linę wokół dłoni, aby zakończyć okrąg, przechodząc między kciukiem a palcem wskazującym,a następnie dookoła. Końce powinny pokrywać się o około 2 cale. Ściśnij nakładające się końce razem, zamykając rękę, a następnie naciśnij szew na powierzchnię roboczą, tocząc go tam iz powrotem kilka razy, aby uszczelnić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
11
Wyjmij ciasto z dłoni, ściskając je, aby wyrównać grubość w razie potrzeby i tworząc otwór o średnicy około 2 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
12
Ułóż każdy kształtowany obwarzanek na przygotowanej patelni z blachy, a następnie spryskaj olejem w sprayu lub pędzlem z lekką powłoką oleju. Przykryć całą patelnię folią i przechowywać w lodówce na noc lub do 2 dni. (Można również udowodnić cały kawałek ciasta w naoliwionej misce na noc, a następnie kształtować obwarzanki w dniu pieczenia, 60 do 90 minut przed gotowaniem i pieczeniem, lub tak szybko, jak zdają test pływaka.)
Składniki, których będziesz potrzebować
BajgielBajgiel
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
13
W dniu pieczenia
1
Umieścić jeden z bajgli w małej misce z zimną wodą. Jeśli tonie i nie unosi się z powrotem na powierzchnię, otrząśnij go, zwróć na patelnię i odczekaj kolejne 15-20 minut, a następnie przetestuj ponownie. Kiedy JEDEN obwarzanek przejdzie test pływaka, wszystkie są gotowe do ugotowania. Jeśli zdadzą test pływaka, zanim będziesz gotowy do zagotowania i upieczenia, zwróć je do lodówki, aby nie były overproof. Około 30 minut przed pieczeniem, Rozgrzej piekarnik do 260° (260°C) i zbierz i przygotuj ozdoby (nasiona, cebula, czosnek, i tak dalej).
Składniki, których będziesz potrzebować
BajgielBajgiel
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Aby uzyskać płyn kłusowniczy, napełnij garnek 2 do 3 ćwiartek (64 do 96 uncji / 181 do 272 g) wody, upewniając się, że woda ma co najmniej 4 cale głębokości. Przykryć, doprowadzić do wrzenia, a następnie obniżyć ogień, aby utrzymać na wolnym ogniu. Wymieszać syrop słodowy, sodę oczyszczoną i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
Syrop SłodowySyrop Słodowy
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Delikatnie opuść każdy obwarzanek do gotującego się płynu kłusowniczego, dodając tyle, ile wygodnie zmieści się w garnku. Wszystkie powinny wypłynąć na powierzchnię w ciągu 15 sekund. Po 1 minucie użyj łyżki szczelinowej, aby obrócić każdy obwarzanek. Kłusować przez kolejne 30 do 60 sekund, a następnie użyć łyżki szczelinowej, aby przenieść ją z powrotem na patelnię, wypukłą do góry. (Ważne jest, aby pergamin był lekko naoliwiony, lub papier będzie przyklejać się do ciasta podczas pieczenia bajgli.)
Składniki, których będziesz potrzebować
BajgielBajgiel
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
Posypać dużą ilością dowolnych dodatków, które lubisz, gdy tylko bajgle wyjdą z wody (z wyjątkiem cukru cynamonowego; szczegóły w wariacji).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier CynamonowyCukier Cynamonowy
BajgielBajgiel
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
5
Przenieś patelnię bajgli do piekarnika, a następnie obniż temperaturę piekarnika do 232°C (450°F).
Składniki, których będziesz potrzebować
BajgielBajgiel
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Piec przez 8 minut, następnie obrócić patelnię i sprawdzić spodnią stronę bajgli. Jeśli stają się zbyt ciemne, umieść inną patelnię pod blachą do pieczenia. (Podwojenie patelni izoluje pierwszą blachę do pieczenia.)
Składniki, których będziesz potrzebować
BajgielBajgiel
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Piec przez kolejne 8 do 12 minut, aż obwarzanki będą złocisto brązowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
BajgielBajgiel
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
8
Schłodzić na stojaku z drutu przez co najmniej 30 minut przed krojeniem lub podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
9
Wariacje
10
Można zastąpić dowolną ilość mąki chlebowej taką samą ilością mąki pełnoziarnistej (wagowo), jak pszenica lub żyto. Jeśli to zrobisz, zwiększ wodę w cieście o 1 łyżkę stołową (0,5 uncji / 14 g) na każde 2 uncje (56,5 g) mąki pełnoziarnistej, którą zastąpisz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
żytożyto
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
11
Top bajgle z dowolnej kombinacji następujących dodatków: mak, sezam, gruba sól, lub ponownie nawodniona suszona cebula lub czosnek. (Suszoną cebulę lub czosnek moczyć w wodzie, aby przykryć przez co najmniej 1 godzinę przed nałożeniem.) Dodatki przykleją się jeszcze lepiej, jeśli najpierw umyj wierzch każdego obwarzanka białkiem jajecznym, ubijając 1 białko z 1 łyżką wody. Jeśli używasz grubej soli jako dekoracji, pamiętaj, że trochę przechodzi długą drogę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula SuszonaCebula Suszona
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
Płatki Kokosowe, Prażone, OpcjonalniePłatki Kokosowe, Prażone, Opcjonalnie
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
BajgielBajgiel
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
12
W przypadku bajgli z rodzynkami, wymieszaj w 1 1/3 szklanki (8 oz / 227 g) rodzynek podczas ostatnich 2 minut mieszania, a jeśli lubisz cynamon, przed rozpoczęciem mieszania wymieszaj 1/2 łyżeczki (0,14 oz / 4 g) zmielonego cynamonu z mąką. Gdy bajgle wyjdą z piekarnika, posmaruj Topy roztopionym masłem i zanurz wierzch w łóżku z cukrem cynamonowym, aby nadać mu bardzo smaczną skórkę cynamonową. Możesz zrobić cukier cynamonowy, ubijając 2 łyżki (1,6 uncji / 44 g) zmielonego cynamonu do 1/2 szklanki (4 uncji / 113 g) cukru granulowanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Czekoladek Hershey's Kisses1/2 Szklanki Czekoladek Hershey's Kisses
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Cukier CynamonowyCukier Cynamonowy
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
BajgielBajgiel
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
13
"Chleb rzemieślniczy Petera Reinharta na co dzień: szybkie i łatwe przepisy na światowej klasy pieczywo by Peter Reinhart, copyright © 200
14
Opublikowane przez Ten Speed Press, oddział Random House, Inc."Photo credit: Leo Gong © 2009peter Reinhart jest instruktorem pieczenia i członkiem wydziału na Johnson and Wales University w Charlotte, Karolina Północna. Był współzałożycielem brat Juniper ' s
15
Piekarnia w Santa Rosa, Kalifornia, i jest autorem siedmiu książek na temat pieczenia chleba, w tym Crust and Crumb, The 2002 James Beard Cookbook of the Year I IACP Cookbook of the Year, The Bread
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
16
Baker ' s Apprentice, oraz nagrodzone w 2008 roku przez Jamesa Bearda pieczywo pełnoziarniste Petera Reinharta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Riesling, wino musujące i Zinfandel są doskonałym wyborem na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Weingut Willi Schaefer Graacher Domprobst Riesling Spatlese numer 5 z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 69 dolarów za butelkę.
Weingut Willi Schaefer Graacher Domprobst Riesling Spatlese Numer 5
Weingut Willi Schaefer Graacher Domprobst Riesling Spatlese Numer 5
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia7
Magazyn