Bagnat Z Grillowanym Tuńczykiem
Grillowany Bagnat z tuńczykiem wymaga około 1 godzina i 7 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.46 za porcję. To danie główne ma 353 kalorie, 28g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, kapary, sok z cytryny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 80%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pan Bagnat, Bagnat Z Tuńczykiem, oraz Pan Bagnat Z Rzodkiewką I Tuńczykiem.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Steki z tuńczyka posmarować 1 łyżką oleju, doprawić solą i pieprzem. Grill przez 3 do 4 minut z obu stron lub aż po prostu gotowane przez.
Pozostaw na 5 minut, a następnie Płatek widelcem.
Przełożyć do miski z czerwoną cebulą i pomidorami.
W małej misce wymieszać pastę anchois, sok z cytryny, musztardę, czerwony pieprz i 1/2 szklanki oliwy z oliwek.
Dodać kapary, a następnie doprawić solą, do smaku, jeśli to konieczne.
Wlać sos na tuńczyka, dodać bazylii, i delikatnie wymieszać do połączenia.
Umieść bagietkę na grillu, zamknij pokrywę i pozwól ogrzać się, około 3 do 4 minut.
Wyjąć z grilla i pokroić wzdłuż.
Usunąć część wnętrza chleba.
Rozłóż mieszaninę tuńczyka równomiernie na dolnej połowie chleba, umieść górny chleb i mocno dociśnij do kanapki. Owinąć kanapkę w folię i umieścić ciężką patelnię na górze.
Odstawić na 30 minut przed podaniem, a następnie pokroić na 4 kawałki.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Robert Mondavi Napa Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z 4 z 5 gwiazdek i ceną około 30 dolarów za butelkę.
![Robert Mondavi Napa Merlot]()
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.