Bagietki Pesto
Pesto bagietki wymaga około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 147 kalorii, 5G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 19 centów za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz beztłuszczowe mleko, bazylia, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%, co jest solidne. Podobne przepisy to Pikantne Pesto-Bagietki Pomidorowe, Bagietki z grillowanym kurczakiem i pomidorowym Pesto, oraz Bagietki Francuskie.
Instrukcje
Rozpuścić drożdże i cukier w ciepłej wodzie w 2-szklankowej szklance i odstawić na 5 minut.
Umieść mąkę i 6 kolejnych składników (mąka przez sól) w robocie kuchennym i 5 razy pulsuj. Z włączonym procesorem powoli dodawaj mieszaninę drożdży przez rynnę spożywczą i przetwarzaj, aż ciasto utworzy kulkę. Proces ciasto 1 dodatkową minutę. (Ciasto będzie lepkie). Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i zagnieść lekko 4 do 5 razy.
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę i 15 minut lub do podwojenia luzem. Rozwałkuj ciasto; rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 15 x 10 cali na lekko posypanej mąką powierzchni.
Pokrój ciasto na 4 paski (15 x 2 1/2 cala).
Zwinąć każdy pasek mocno, zaczynając od długiej krawędzi i mocno naciskając, aby wyeliminować kieszenie powietrzne; szczypta szew i końce do uszczelnienia.
Umieść rolki, szew boki w dół, na dużej blasze do pieczenia pokrytej natryskiem do gotowania. Przykryć i odstawić 35 minut lub do podwojenia luzem.
Piec w temperaturze 375 przez 15 minut lub do momentu, gdy bochenki zabrzmią puste po naciśnięciu.
Wyjąć z patelni i ostudzić na stojaku z drutu.
Pokroić każdy Bochenek po przekątnej w plastry 3/4 cala.