Baccala

Baccala
Baccala może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru hor d ' oeuvre. Za $2.22 za porcję, ten przepis okładki 21% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis ma 292 kalorii, 3G białka, oraz 25g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i weź prawdziwy ocet balsamiczny, oregano, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 3 godziny i 10 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia całkiem niezły wynik spoonacular 62%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Baccala, Biała Baccala, oraz Zupa Baccala.

Instrukcje

1
Gdy dorsz namoczy się przez wymagany czas, wyjmij z wody i osusz. Bardzo ostrym nożem do filetów pokrój dorsza w bardzo cienkie plasterki i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
DorszDorsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Do FiletówNóż Do Filetów
2
W małej, niereaktywnej misce połącz zioła i pieczone w piekarniku pomidory i wymieszaj z sokiem z cytryny, oliwą z oliwek oraz solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PomidorPomidor
ZiołaZioła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PiekarnikPiekarnik
3
Podziel baccala równomiernie na 4 schłodzone talerze obiadowe. Posyp każdą porcję kopcem sałatki, skrop najlepszej jakości oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i octem balsamicznym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
Ocet BalsamicznyOcet Balsamiczny
Dorsz SolnyDorsz Solny
4
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni. Wymieszaj wszystkie składniki razem i umieść miąższ stroną do góry na stojaku siedzącym na blasze. Piecz w piekarniku przez 2 do 3 godzin, aż pomidory będą odwodnione, ale nadal miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner

Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner to świetny wybór dla dorsza solnego. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Viva Diva Moscato Colada z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
Viva Diva Moscato Colada
Viva Diva Moscato Colada
Słodkie wino Moscato nasycone naturalnym smakiem kokosa i ananasa. Kolor Jasnopomarańczowy. Owocowy, typowy dla kokosa i ananasa z lekkimi nutami Moscato. Doskonały jako aperitif lub mieszanie z koktajlami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia25
Magazyn