Babeczki Ziemniaczane Żurawinowe
Cranberry Sweet Potato Muffins to śniadanie dla 12 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka, 5 g tłuszczu i łącznie 190 kalorii. Za 61 centów za porcję, ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ten przepis z Taste of Home wymaga proszku do pieczenia, cukru, słodkich ziemniaków i jajka. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 14%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Babeczki ze słodkimi ziemniakami i żurawiną, Babeczki ze słodkimi ziemniakami i żurawiną z masłem klonowym.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól, cynamon i gałkę muszkatołową. W małej misce połącz jajko, mleko, słodkie ziemniaki i masło; wymieszać z suchymi składnikami tylko do momentu ich zwilżenia. Dodać żurawinę.
Foremki na muffinki napełnij do połowy natłuszczonymi lub wyłożonymi papierem papilotkami.
Posypać cukrem cynamonowym.
Piec w temperaturze 375°C przez 18-22 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w muffinki będzie sucha. Ostudzić na blaszce 10 minut przed wyjęciem na kratkę.