Babeczki Z Ciemnej Czekolady
Babeczki z ciemnej czekolady to Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 138 kalorii, 2G białka, oraz 5G tłuszczu. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, serek, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Ten przepis od Betty Crocker ma 7 fanów. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 9%. Spróbuj Wegańskie czekoladowe babeczki Ganache z solonym karmelem i maślanym kremem z ciemnej czekolady, Babeczki Z Ciemną Czekoladą, oraz Babeczki Z Ciemnej Czekolady dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Umieść papierowy kubek do pieczenia w każdej z 12 regularnych filiżanek do muffinek.
W małej misce, dodać 1 1/2 oz czekolady, 6 łyżek kakao i espresso w proszku; odstawić. W małej mikrofali miarki, kuchenka mikrofalowa 1/2 szklanki mleka odkryte na wysokiej (100%) 30 sekund lub do gotowania na parze, ale nie wrzenia.
Polać mieszaniną czekolady; wymieszać. Przykryć; odstawić 5 minut. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
W międzyczasie, w średniej misce, wymieszać mąkę, sodę oczyszczoną i 1/4 łyżeczki soli; odstawić. W dużej misce, beat produktu jajecznego z mikserem elektrycznym na średniej prędkości 30 sekund. Stopniowo dodawać cukry, około 1/4 szklanki na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu. Beat 2 minuty dłużej. Ubić w oleju i 2 łyżeczki wanilii. Ubij około jednej trzeciej mieszaniny mąki i około jednej połowy mieszaniny czekolady na raz na przemian w mieszaninę cukru na małej prędkości, aż do wymieszania.
Podziel ciasto równomiernie między kubki muffin, wypełniając każdy o 2/3 pełne.
Piec 20 do 25 minut lub do góry wiosna z powrotem po dotknięciu lekko w centrum. Ostudzić 5 minut; wyjąć z kubków muffin do regału chłodzącego. Całkowicie schłodzić przed oszkleniem.
W małej misce lub mikrofali budyniu cup, ciepła 2 łyżeczki mleka odkryte na wysokiej (100%) o 10 sekund lub do gorąca. Wymieszać 1 łyżkę kakao, aż będzie gładkie; odstawić.
W osobnej małej misce wymieszaj serek śmietankowy, aż będzie gładki. Mieszaj w mieszaninie kakao do wymieszania. Wymieszać z cukrem pudrem. Wymieszać wanilią i solą, aż mieszanina będzie gładka i lśniąca.
Łyżka około 1 łyżeczki glazury na każdej babeczce; rozprowadzić do krawędzi z tyłu łyżki.
Posypać około 1/4 łyżeczki startej czekolady na każdej szkliwionej babeczce.