Babeczki Klonowe Z Orzechami Laskowymi
Babeczki z orzechów laskowych mogą być właśnie porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 213 kalorii, 4G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis wegetariański serwuje 12 i kosztuje 64 centy za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka syropu klonowego, masła, orzechów laskowych i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Taste Of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 27%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy obejmują Ciasto Z Orzechami Klonowymi, Płatki Owsiane Klonowo-Orzechowe, oraz Shake Klonowo-Orzechowy.
Instrukcje
Na masło klonowe, w małym rondlu, doprowadzić syrop klonowy do wrzenia. Zmniejszyć ciepło; gotować na wolnym ogniu, bez przykrycia, przez 2-3 minuty.
Zdjąć z ognia; wymieszać z masłem do stopienia. Przechowywać w lodówce, aż mieszanina będzie do smarowania.
W dużej misce połączyć mąkę, proszek do pieczenia i sól.
Połączyć jajko, syrop klonowy, mleko i masło. Wymieszać z suchymi składnikami aż do zwilżenia. Złóż w orzechach laskowych.
Napełnij nasmarowane lub wyłożone papierem kubki na muffinki w dwóch trzecich pełne.
Piec w temperaturze 375° przez 18-22 minut lub aż wykałaczka wyjdzie czysta. Schłodzić przez 5 minut przed wyjmowaniem z patelni do stojaka drucianego.
Podawać na ciepło z masłem klonowym.